Pizza Bar, meni proleće-leto
Piše: Peđa Kresojević
Ukoliko ste za „lakše forme“, tu su nove obrok salate, Biftek i Chevre, sa interesantnim prelivom od meda i timijana, a probana verzija sa biftekom, ukusnim pecivom sa parmezanom, baby povrćem i čipsom od pečuraka i raznog povrća donosi pravu rapsodiju ukusa na nepcima. Crveni rižoto sa jagnjetinom sa listovima cvekle, listićima badema i Ševreton sirom naprosto se topi na nepcima nežno prožimajući ukuse, dok je pikantna Arabiata nova među pastama. Ponosni noviteti famozne ovdašnje Meat Street mame uzdahe bez obzira da li je u pitanju Greek burger u tortilji ili Fish fillet burger, biftek sa vrganjima ili Ribeye taljata koja se služi uz gvakamoli i naćose. Nas je potpuno oduševila jagnjetina pekorino, efektno gratinirana sirom i zapečena uz finu selekciju povrća, a probali smo i novu morsku kombinaciju Frito misto u kojoj stižu pohovane lignje, gambori, dagnje, oslić…uz tartar sos i domaći pomfrit.
Kao i uvek kada je reč o Pizza Baru, obavezno ostavite mesta za slatki deo. Na (n)ovom meniju naprosto obavezan je sasvim letnji marakuja čoko mus sa neobičnim ukrštanjem tekstura i čokoladnih i voćnih ukusa, tiramisu je zaista pravi tiramisu i to odličan!, a Vanila pastis je divan omaž Lisabonu gde se čuveni Pastel de Nata kolač od vanile služi sa svežim jagodama i šlagom – apsolutni letnji hit. Jednostavo, novi meni više nego uspešno i umešno mami osmeh posle svakog zalogaja, čime Pizza Bar ostaje Your Happy Place. Mislite o tome ovog proleća i leta…