Restoran Campania organizuje obuku za pravljenje originalne napolitanske pice
Kroz kontinuiranu saradnju, studenti ove škole ali i svi drugi zainteresovani, imaju jedinstvenu priliku da kroz teorijsku i praktičnu obuku steknu unikatna znanja o svakom koraku u pravljenju čuvenog specijaliteta koji je i potekao upravo iz Napulja. Od izbora brašna i svih ostalih sastojaka, do završnog koraka u peći na drva, ceo kurs prati maestro Gabriele Costabile.
Završni koraci i sam ispit obavljaju se u tratoriji Campania gde smo mogli da probamo nekoliko novih sjajnih kreacija poput neobične pice sa kremom od bundeve, vrganjima, mortadelom i ruzmarinom, sjajne sa škampima, sicilijanskim kaparom i bufalo mocarelom, do morske kombinacija sa tunom, crvenim lukom i limunom i suptilne sa rikotom, lososom i šarenim biberom.
Upotreba Molini Pizzuti brašna koje se melje na specijalan način na kamenim mlinovima daje testu kvalitet više i poseban osećaj na nepcima, a sve ovo pokazuje kako i koliko kreativni tim restorana Campania posvećeno radi na očuvanju autentičnih aroma i atmosfere.