• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
sarma
Foto: Dragomir Radovanovic / Panthermedia / Profimedia

Tajna iskusnih domaćica posle koje će vam sarma uvek ispasti odlično

CityMagazine
16.12.2023. 1 min Ishrana

Da bi sarma ispala kao bakina u kuhinji treba biti vičan. Zato vam donosimo savete za sve one koji bi da bez mnogo muke spreme ovo omiljeno tradicionalno jelo.

Iskusne domaćice savetuju da je najbolji da koristite svež kupus koji ste sami ukiselili – tako će ovo jelo ima poseban šmek.

Druga bitna stavka je meso. Pojedini kuvari kažu da u sarmu ide samo svinjetina, dok drugi tvrde da je najbolje mešano meso – svinjetina i junetina. Bilo bi dobro da spojite delove svinjske plećke i vrata.

Što se tiče pirinča, nepisano pravilo kaže da ga pre savijanja sarme treba prodinstati, mada ga moderne domaćice sve češće samo potope u vodu na nekoliko minuta.

Kad dođe red na slaganje sarme, u lonac je treba ređati ukrug tako da deo gde je savijen kupus ide na dno da se sarmica ne bi odmotala. I ne zaboravite da u sredini lonca ostavite mesta za malo dimljenog mesa koje će jelu dati divnu aromu. Važno je i da sarmu krčkate na tihoj vatri dva do tri sata, tako će ispasti odlično.

Oznake:

sarma

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Svaki dan je skupljao novčiće po podu: Evo koliko je imao posle 45 godina
Prethodni

Svaki dan je skupljao novčiće po podu: Evo koliko je imao posle 45 godina

Ako pijete ove lekove ne sedajte za volan
Sledeći

Ako pijete ove lekove ne sedajte za volan

Sledeći
Ako pijete ove lekove ne sedajte za volan
16.12.2023.

Ako pijete ove lekove ne sedajte za volan

Prethodni
16.12.2023.

Svaki dan je skupljao novčiće po podu: Evo koliko je imao posle 45 godina

Svaki dan je skupljao novčiće po podu: Evo koliko je imao posle 45 godina

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖