• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trikovi za pečenje ribe na roštilju

Trikovi za pečenje ribe na roštilju

Milica Arsić
27.06.2022. 2 min IshranaZdravlje

Mnogi od nas ne mogu da zamisle letnju trpezu bez ribe spremljene na grilu. I dok su stanovnici primorskih mesta odavno savladali pripremu ovakvog obroka, ima i onih koji iznova ponavljaju iste greške, pa za ishod dobiju nedovoljno pečenu, presušenu ili raskomadanu ribu nakon termičke obrade na otvorenom. U redovima koji slede otkrijte četiri greške koje treba izbegavati, ako želite ukusnu gozbu sa prizvukom mora.

Nište dobro očistili roštilj

Nakon svake upotrebe roštilja trebalo bi pustiti da se ohladi do kraja, a potom ga temeljno oprati. U suprotnom, na rešetkama će ostati komadi zagorele hrane koja može promeniti ukus pečene ribe na roštilju, ali vam i stvarati probleme prilikom termičke obrade i okretanja. Važno je i da rešetke budu dobro zagrejane pre nego što na njih stavite ribu.

Niste dobro osušili ribu

Najbolje je ispeći svežu ribu na roštilju, no na užarenu rešetku možete da stavite i prethodno smrznute plodove. Pre termičke obrade važno je da dobro odledite ribu i posušite sav višak vode s njene površine.

Niste dobro odabrali ribu

Roštilj voli masniju ribu s čvršćim mesom poput: tune, potočne pastrmke, brancina i orade, koja nije osetljiva na toplotu i okretanje. Delikatniju ribu bolje je umotati u aluminijumsku foliju sa začinskim biljem i tako ispeći na roštilju. Znaćete da je riba gotova kada se njeno „meso“ odvaja od kosti.

Niste kupili gril rešetku za ribu

Ako niste sigurni kako će se kupljena ili ulovljena riba ponašati u dodiru s visokim temperaturama, a ne želite da vam se raspadne prilikom okretanja – poslužite se gril rešetkom za ribu. Ovo je malo kućno pomagalo napravljeno baš da vam pomogne da održite ribu u jednom komadu tokom pečenja na roštilju.

Izvor: Punkufer.rs

Naslovna fotografija: Elle Hughes / Unsplash

Oznake:

priprema hraneribaroštilj

Podeli

Zaprati Autor

Milica Arsić

Ostali članci

Šta raditi ako vas ubode osa?
Prethodni

Šta raditi ako vas ubode osa?

Kako sam upravo preživeo povratak iz Lisabona preko aerodroma u Frankfurtu
Sledeći

Kako sam upravo preživeo povratak iz Lisabona preko aerodroma u Frankfurtu

Sledeći
Kako sam upravo preživeo povratak iz Lisabona preko aerodroma u Frankfurtu
27.06.2022.

Kako sam upravo preživeo povratak iz Lisabona preko aerodroma u Frankfurtu

Prethodni
26.06.2022.

Šta raditi ako vas ubode osa?

Šta raditi ako vas ubode osa?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖