• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trodnevni jelovnik Novaka Đokovića za vitalnost i izdržljivost, a nema ni gram mesa
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Trodnevni jelovnik Novaka Đokovića za vitalnost i izdržljivost, a nema ni gram mesa

Ivona Dubičanin
19.04.2023. 2 min Ishrana

Ishrana našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića uvek intrigira javnost. Njegov način ishrane omogućava mu da bude jak i zdrav, a jelovnik koji sledi bio bi izazovan za mnoge koji nisu navikli da se hrane na ovako specifičan način.

Ono što je već uveliko poznato je da je Novak izbacio gluten iz ishrane, kao i mlečne proizvode, šećer i crveno meso.

Pije velike količine vode tokom dana, a jutro započinje čašom mlake vode sa limunom za detoksikaciju.

On je u jednom intervjuu otkrio da na prazan stomak ujutru pije sok od celera, zatim sledi zeleni smuti sa različitim algama, voćem i drugim hranljivim suplementima.

U prvom delu dana jede puno voća i salata, izbegava namirnice koje se dugo vare, pa ujutru jede žitarice, kinou, divlji pirinač, proso, krompir kuvan na pari.

Đoković je primenjivao i autofagiju kada je rekao da ne jede po 16 sati dnevno, a uglavnom se pridržava određenih pravila u ishrani prema kojima je i sačinjen „jelovnik za šampiona“, a u nastavku pogledajte šta on podrazumeva.

Prvi dan

Doručak: Pije vodu čim ustane i to sa dve kašike meda. Zatim jede musli (uključujući organski ovas ili zob, brusnice, suvo grožđe, semenke bundeve ili suncokreta i bademe).

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, pasta primavera bez glutena (uključujući testeninu od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i opcioni veganski sir).

Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha; dinja.

Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine); minestrone supa; fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.

Drugi dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): tost bez glutena sa bademovim puterom i medom.

Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).

Užina sredinom popodneva: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;

Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.

Treći dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, ovas bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananama, voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): Domaći humus (uključujući leblebiju i soja sos bez glutena) sa jabukama.

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa moćnim pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).

Popodnevna užina: Avokado sa krekerima bez glutena, voće, piše N1.

Oznake:

novak đokovićzdrava ishrana

Podeli

Zaprati Autor

Ivona Dubičanin

Ostali članci

"Radio sam u fabrici mesa, tužno je što ljudi ovo ne znaju": Snimak koji prikazuje kako se pumpa meso zgrozio ljude
Prethodni

“Radio sam u fabrici mesa, tužno je što ljudi ovo ne znaju”: Snimak koji prikazuje kako se pumpa meso zgrozio ljude

Proglašena najbolja evropska plaža, ali na njoj se nije moguće kupati
Sledeći

Proglašena najbolja evropska plaža, ali na njoj se nije moguće kupati

Sledeći
Proglašena najbolja evropska plaža, ali na njoj se nije moguće kupati
20.04.2023.

Proglašena najbolja evropska plaža, ali na njoj se nije moguće kupati

Prethodni
19.04.2023.

“Radio sam u fabrici mesa, tužno je što ljudi ovo ne znaju”: Snimak koji prikazuje kako se pumpa meso zgrozio ljude

"Radio sam u fabrici mesa, tužno je što ljudi ovo ne znaju": Snimak koji prikazuje kako se pumpa meso zgrozio ljude

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖