Vin et baguette: Jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju
Kada dođete na ručak ili večeru, nikako ne propustite da obrok otvorite famoznom selekcijom sireva i pršuta iz regiona Auvergne uz baget koji sami prave u nekoliko verzija i maslinovo ulje iz Provanse i… samo se prepustite simfoniji ukusa.
Svakako čuvajte mesta za nastavak, jedan od favorita svakako je savršen tatar od mesa koje se ručno seče i servira sa žumancem odozgo i zelenom salatom sa strane, a tu je i italijanska verzija ovog specijaliteta sa bosiljkom, rukolom… Supa od luka naravno da je obavezna kao i foie gras, a dalji izbor zavisi od vaših afiniteta, odnosno od dnevne ponude ispisane na tabli koja je zasnovana na izboru svežih namirnica, a svedena taman tako da bude za svakog ponešto.
Piletina „Normandie“, losos sa taljatelama u belom sosu, ćuretina u sosu od kestena, konfitirana pačetina „parmentier“ sa pireom, te nekoliko zanimljivih velikih salata, inspiracija su za nove i nove dolaske. Činjenica da je vlasnik restorana sa dugogodišnjim ugostiteljskim iskustvom u Parizu oseti se u svakom detalju svakog tanjira, a posebno je zanimljiva široka ponuda francuskih vina koje možete kupiti i za kućnu konzumaciju.
Za kraj, volšebna šetnja slatkim ukusima uz savršen gutljaj kafe – „gurmanska kafa“ koju čine pomenuta šoljica kafe, ručno rađena madlena, sjajni tarte tatin, magični creme brule i moćni čokoladni mus. Jednostavna a jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju i svakom gutljaju, vrlo prijatna atmosfera i diskretno osoblje uz francusku muziku, u zbiru su više nego iskrena preporuka da otkrijete ovo mesto, i te kako vredno pažnje!