Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Samit žena lidera na Belom dvoru

AUTOR: CityMagazine 17 Jun, 2021
Samit žena lidera na Belom dvoru

Drugi Samit žena lidera biće održan 24. juna na Belom dvoru. Tema ovogodišnjeg samita je Women Leading Change, a prema rečima Danijele Golić, osnivača Samita ovogodišnji događaj biće veče za inspiraciju, povezivanje i sinergiju.

Prema rečima Danijele Golić, kao i mnogo puta do sada, u periodu velikih promena i kriza i period za njima je pokazao da je svaka kriza prilika za rast i razvoj i da je svaki izazov test za budućnost.

„Prošla godina je bila specifična po mnogo čemu i mnogo žena se našlo na raskrsnici: kako opstati, šta promeniti, šta poboljšati da se poslovanje ne ugasi. Sve to nam je pokazalo da ako smo jedna drugoj podrška možemo mnogo toga da postignemo na ličnom i profesionalnom planu. Zato smo nakon Samita, u septembru prošle godine osnovali i Akademiju Samita žena lidera, koju je već u prva dva meseca pohađalo oko 150 žena. Ključne teme bile su soft skills i digitalni marketing, upravo one teme koje su ženama u biznisu neophodne“, istakla je Danijela Golić.

U decembru prošle godine Samit žena lidera je pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja paketića za mališane bez roditeljskog staranja. Ova akcija je pokrenuta u 10 gradova Srbije gde je prikupljeno više od 600 paketića za najmlađe kojima je to bilo najpotrebnije. 

U martu ove godine organizovale su Biznis mentor program za koji se prijavilo više od 250 žena.  

„Među nama je dosta žena koje iza sebe imaju decenije uspešnog rada i ogromno iskustvo. Upravo one svoje znanje prenose polaznicama Biznis Mentor programa. Jedna od polaznica Biznis Mentor programa je i Jasna Dragojević, osnivač Welcome to Mimoland, digitalnog i fizičkog koncepta koje putovanje avionom pretvara u edukativno zabavno iskustvo za celu porodicu. Jasna je posao pokrenula uz podizanje kredita u Abu Dabiju, a kroz naš Biznis Mentor program je dobila znanja i mogućnost da aplicira za programe podrške ženskom preduzetništvu u Srbiji i mogućnost da svoje proizvode plasira i na našem tržištu“, izjavila je Danijela Golić koja kaže da su je upravo ovakvi primeri dobre prakse motivisali da za drugi Samit dovede ekluzivne govornike, žene koje iz svog iskustva mogu govoriti o izazovima sa kojima su se susretale kroz teme kao što su: Žene lideri današnjice i Važnost ličnog brendinga u poslovanju.

U okviru panela Žene lideri današnjice govoriće Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade. Na panelu Važnost ličnog brendinga u poslovanju govoriće Ana Mirković, suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, i Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili.

„Iskreno verujem da je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje, biznise i žene koje mogu da nas naslede i da damo priliku onima koji počinju ili su u fazi rasta i razvoja“, istakla je Danijela Golić  koja veruje da će i drugi Samit biti polazna osnova za umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji i pokretanje nekih novih humanitarnih akcija.

Više o Samitu žena lidera možete pogledati na sajtu: http://samitzenalidera.com/index.html.