• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
"Joj, samo da se i ovo ne vrati u modu": Da li ćemo na rođendanima ponovo viđati davno zaboravljene Barbi torte
Barbi torta, Foto: Shutterstock

“Joj, samo da se i ovo ne vrati u modu”: Da li ćemo na rođendanima ponovo viđati davno zaboravljene Barbi torte

Ivona Dubičanin
25.07.2023. 2 min Aktuelno

Od kada je izašao film Barbie, roze je ponovo u trendu – i to ne samo kao boja, već čitav Barbi način života vratio se na velika vrata.

Pomama za Barbi lutkama je veća nego ikada ranije, garderoba u roze tonovima je na rafovima svih prodavnica, a na Tviteru neko se setio i Barbi torti s početka 2000, bez kojih nijedan rođendan nije mogao da prođe.

“Joj, samo da se i ovo ne vrati u modu”, ovako glas tvit iznad fotografije Barbi torte.

Joj samo da se i ovo ne vrati u modu. pic.twitter.com/EzOmUPpAuC

— so_u_kosi (@vilaivana) July 20, 2023

Iako većina nije oduševljena ovim tortama, postavlja se pitanje da li će se Barbi torta ponovo vratiti na rođendane.

A ako i vi uskoro proslavljate dečiji rođendan, evo jednog recepta za ovu tortu.

Sastojci:

200 gr čokolade za kuvanje

200 gr pečenog lešnika

200 gr žele bombona

200 gr grožđa

malo ruma

300 gr šlaga

2 komada jaja

700 gr mlevene plazme

2 margarina

250 gr prah šećera

2 dcl đusa

Priprema:

Umutiti penasto margarin sa prah šećerom, lešnike, žele bonbone iseckati sitno, čokoladu otopiti bilo na pari ili u mikrotalasnoj.

U margarin dodati: plazma keks, đus, otopljenu čokoladu, seckane lešnike, žele bombone, suvo grožđe natopljeno u rumu ,a što se jaja tiče ukoliko nemate domaća jaja (jaje staro 1 dan), jaja dobro umutiti sa malo sećera pa skuvajte na pari i kada se malo ohlade sipati smesi.

Uzeti čašu od pavlake ili milerama, ali onu vecu od 400 gr,okrenuti je naopačke, napraviti nozem mali otvor i u njega provući Barbiku.

Oko čaše oblikovati suknju od kasato mase. Najbolje bi bilo da tako prenoći u frižideru.

Ukrasiti po želji bilo šlagom ili buter masom ili fondanom.

Oznake:

barbirođendantorte

Podeli

Zaprati Autor

Ivona Dubičanin

Ostali članci

požar na Rodosu
Prethodni

Srceparajuća fotografija iz Grčke pokazuje kako se mnogi osećaju povodom požara u ovoj zemlji

"Vrelina danas... vino se brzo greje...": Tamara Vučić podelila koja pića pije tokom ovih sparnih dana
Sledeći

“Vrelina danas… vino se brzo greje…”: Tamara Vučić podelila koja pića pije tokom ovih sparnih dana

Sledeći
"Vrelina danas... vino se brzo greje...": Tamara Vučić podelila koja pića pije tokom ovih sparnih dana
25.07.2023.

“Vrelina danas… vino se brzo greje…”: Tamara Vučić podelila koja pića pije tokom ovih sparnih dana

Prethodni
24.07.2023.

Srceparajuća fotografija iz Grčke pokazuje kako se mnogi osećaju povodom požara u ovoj zemlji

požar na Rodosu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖