Svečana promocija „Gault & Millau” svetskog gurmanskog vodiča
Gault & Millau je kompetentan i pouzdan vodič koji svoj uticaj neprekidno proširuje, pa je od 1962. godine kada je nastao u Francuskoj, pa do danas postao nezaobilazan putokaz ka najboljim ukusima u oko 25 zemalja sveta. Od sada i u Srbiji.
Najbolji, autohtoni ukusi i recepti, specijaliteti koji su na svetskom nivou kvaliteta, od danas se nalaze i u srpskom izdanju ovog vodiča. Objavljivanje Gault & Millau vodiča na srpskom i engleskom jeziku omogućila je Turistička organizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera.
Svečana promocija Gault & Millau gurmanskog vodiča održana je u hotelu CROWNE PLAZA u Beogradu, na kojoj su se pored same promocije vodiča, dodelila i ovogodišnjih priznanja za najbolje, a i isprobali odabrani specijaliteti srpske kuhinje i najbolja vina.
Sa nosećim sloganom Luksuz je u kvalitetu, a ne u ceni ugostiteljima su dodeljivane „kuvarske kape“ kao ocene kvaliteta usluge i ukusa prikazane u vodiču, a najboljima su u okviru programa dodeljene nagrade.
Dobitnici nagrada Gault & Millau SRBIJA 2022 su:
1. Restoran SALON 1905 – Restoran sa najvećom ocenom
2. Restoran LANGOUSTE – Restoran sa najvećom ocenom
3. Vuk Vuletić – Nagrada za najboljeg somelijea
4. Restoran ĆEVAP KOD DEKIJA – Nagrada za najbolji POP
5. Krsto Radović – Nagrada za najboljeg poslastičara
6. Marko Komadina – Nagrada Mladi šef TALENT
7. Marko Brzak – Nagrada Šef tradicije
8. David Šimunić – Nagrada Šef budućnosti
9. Vanja Puškar – Nagrada Šef godine
Naslovna fotografija: Peter Irman