On ne pije alkohol već više od godinu dana i otkrio je šta je naučio
Alkohol je prosto sveprisutan u našim životima, ali kako će vam reći oni koji ga ne konzumiraju, apsolutno ništa im ne fali.
Doktor Aleks Džordž je prestao da pije 2022. godine i od tada na društvenim mrežama deli ko ne bi trebalo da pije i još brojna druga otkrića, prenosi Index.hr.
Ranije ove godine istakao je: “Pre svega, ako imate ADHD i pijete alkohol, to je kao da dolivate benzin na vatru. Alkohol pogoršava impulsivnost i pojačava mnoge simptome koje ne želimo. Drugo, ako imate problema s lošim raspoloženjem ili depresijom, alkohol može pojačati ta negativna osećanja.
Treće, ako ne postižete svoje ciljeve i ambicije u životu, ako se osećate zaglavljeno, alkohol vas može sprečiti da postanete osoba kakva biste mogli biti, da ostvarite svoj pravi potencijal”, prenosi LADbible.
Međutim, dr Džordđ posebno je izdvojio “jedno veliko otkriće” koje je doživeo odmah nakon što je prestao da pije.
U nedavnom TikTok videu lekar je otkrio: “Ovo je jedno od najvećih otkrića koje sam doživeo otkako sam prestao da pijem pre godinu i po dana. Bez obzira na situaciju, bilo da ste srećni ili tužni, bilo da je reč o sahrani ili rođendanu, bilo da ste diplomirali ili pali ispite, nema situacije u kojoj alkohol nije odgovor.
@dralexgeorge This is one of the biggest realisations I have had since I quit alcohol #alcoholfreejourney #alcoholfree #sobercurious #sober ♬ original sound – Dr Alex
Nije li ludo da je alkohol povezan s doslovno svakim društvenim događajem? Zaista mi se čini neverovatno, mislim da moramo pronaći nove načine obeležavanja važnih trenutaka. Ne mora se sve vrteti oko alkohola.”
Komentarišući video, jedna osoba je istakla: “Slažem se! Neko mi je rekao da ne bi trebalo da idem na devojačku zabavu u inostranstvo jer sam prestala da pijem? Čudan stav, zar ne?”
“Tačno takvo shvatanje sam i ja imao otkako sam prestao da pijem alkohol krajem decembra. Hvala što si ovo podelio, Aleks”, dodao je drugi gledalac.
Takođe, neki su smatrali da je isti princip primenjiv i na hranu i šećer.
“Obeležavam stvari s hranom, što je takođe problem”, napisao je treći, dok je četvrti komentarisao: “Mislim da je isto i sa šećerom.”