“Da na Bahamima prave roštilj ne bi bilo ovako”: Ove cene su dočekale posetioce Guče prethodnog vikenda
Sve je poskupelo, to znamo. Znamo i da je na festivalima uvek sve skuplje. I da na Guči “udaraju po ušima” i to znamo. Pa kako se uvek ovako iznenadimo kad vidimo cene, e to ne znamo.
Guča se završila, i iza ovih nekoliko dana trube, dobrog provoda za one koji to vole, ostale su i priče ali i snimci o cenama hrane i pića. Snimak koji se proširio društvenim mrežama nam govori koliko su astronomske cene običnog roštilja bio ove godine na velikom sajmu trubača.
Regularna pljeskavica od 300 grama, da ne kažemo pljeka je 1200 dinara, a gurmanska je 1500. Ako ćete ćevape, jedan je 120 dinara pa vi računajte koliko vam se jede i kolima imate para.
Kobasice su 1500 dinara 300 grama, dok je jagnjeće pečenje kilogram 3000. Lepe cene, kao da jedete u nekom lepom rastoranu, a ne u gužvi, buci i duvanskom domu, gde svaki čas možda se pobratimite sa nepoznatom osobom, a možda se i pobijete. Kao u Kusturičinom filmu.
Naravno ovakve cene su izazavale samo lavinu komentara na mrežama.
“Imamo i mi u Srbiji Budvu”; “Ništa, daćete mi jedan ćevap i proju”; “Mi Srbi da imamo more ispod 200 evra dan ne bi bio”; “Da na Bahamima prave roštilj ne bi bile ove cene” samo su neki od duhovitih komentara.
BONUS VIDEO: