Žena snimala hranu iz restorana sa Mišlenovom zvezdicom, ljudi na mrežama su šokirani: „Ne hvala, imam hranu i kod kuće”
I dok se Srbija sprema da konačno zagazi u sistem restorana sa Mišlenovim zvezdicama, svet je već okrenuo ceo krug, pa tako od užasno zanimljivih obroka došli smo i samo do onih užasnih, makar na oko.
Fud blogerka i tiktokerka Rabija Humaira Raja posećuje restorane širom sveta i snima svoje gastronomske avanture za svoje prijatelje na društvenim mrežama. Nedavno je posetila restoran “Alchemist” u Kopenhagenu, koji ima dve Mišlenove zvezdice, i ispostaviće se, proživela jedno pravo iskustvo.
Snimila je neka od jela koja se mogu pojesti u tom restoranu. Jela su u najmanju ruku neobična, s obzirom da je jela sorbe od jelenske i svinjske krvi, gaspačo poslužen na lažnom ljudskom jeziku, kao i pileće batake, zajedno sa sve nogicama.
Među jelima još je bila i sirova meduza koju je Rabia opisala kao jelo koje je “sluzavo i teško se žvače” ali i gel ribljeg oka s kavijarom i belim šparglama. Napisala je u opisu videa da ove stvari uopšte nisu lake za pojesti.
Komentari na ovaj video baš i ne idu u korist poznatog danskog restorana.
“Ne, hvala, imamo hranu i kod kuće”, “Ovaj restoran je sigurno neki društveni eksperiment, da vidimo što će bogati ljudi zapravo jesti”, “Restorani, slušajte. Samo što tehnički nešto možete da stavite u usta, to ne znači da je hrana”, “Prilično sam siguran da ovaj restoran želi da otera posetioce”, “Ako me iko ikada dovede ovde, to znači da me mrzi”, “Držim se ja McDonaldsa”, samo su neki od komentara.
Inače, ako želite da večerate u restoranu “Alchemist”, koji pruža impresivno gastronomsko iskustvo, platićete 469 funti standardnu rezervaciju stola, dok kombinacija s vinom i somelierskim stolom iznosi oko 1625 funti.
U Mišelinovom vodiču navedeno je da je ovaj restoran dobio dve zvezdice, jednu za gastronomiju i održivost, a drugu za sjajno kuvanje, vredno posete.
“Savršeno iskustvo propraćeno odličnom koreografijom. Večera podeljena u pet činova, a poslužuje se na različitim lokacijama, uključujući i spektakularnu kupolu nalik na planetarijum. Jela su tehnički složena i vrlo kreativna s dramatičnim kontrastima”, naznačeno je kao opis ovog restorana u Kopenhagenu u Mišlenovom vodiču.
Naslovna fotografija: EPA EFE/Mariscal