• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Imamo recept za jelo koje je Dejvida Bekama oduševilo na letovanju u Hrvatskoj
epa07815537 British former soccer player David Beckham (R) and his wife, British fashion designer Victoria Beckham arrive for the GQ Men Of The Year Awards 2019 ceremony in London, Britain, 03 September 2019. The awards are presented by international monthly men's magazine GQ. EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Imamo recept za jelo koje je Dejvida Bekama oduševilo na letovanju u Hrvatskoj

CityMagazine
18.07.2022. 2 min Poznati

Dejvid Bekam ovih dana sa porodicom letuje u Hrvatskoj, a pored kupanja i sunčanja, ono što mu, po svoj prilici, naročito prija jeste i hrvatska kuhinja, te razni morski specijaliteti.

Kako prenosi index.hr, oni su porodično posetili jedan od restorana na ostvu Šipan, a bivši fudbaler na svom Instagram profilu podelio je fotografije jela koja su degustirali.

Imamo recept za jelo koje je Dejvida Bekama oduševilo na letovanju u Hrvatskoj
Foto: screenshot/davidbeckham/Instagram

Kao što možete videti, na meniju su se našle razne morske delicije tipične za hrvatsku kuhinju poput kozica, dagnji, crnog i belog vina…

Imamo recept za jelo koje je Dejvida Bekama oduševilo na letovanju u Hrvatskoj
Foto: screenshot/davidbeckham/Instagram

No, čini se da je Dejvida najviše oduševio slasni rižoto sa škampima, koji, moramo priznati, zaista izgleda odlično.

„Wow”, napisao je Bekam uz fotografiju na kojoj se nalazi upravo ovo jelo, ne krijući oduševljenje hranom u Hrvatskoj.

Imamo recept za jelo koje je Dejvida Bekama oduševilo na letovanju u Hrvatskoj
Foto: screenshot/davidbeckham/Instagram

Iz tog razloga, u nastavku vam donosimo recept upravo za ovo jelo, uživajte!

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 300 g pirinča
  • 300 g očišćenih repova škampa
  • 100 ml mešavine maslinovog i suncokretovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 3 češnja belog luka
  • so
  • mleveni crni biber
  • 30 ml konjaka
  • 150 ml belog vina
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Pirinač stavite da se kuva u slanu kipuću vodu. Skuvajte ga napola i ocedite. Deo tečnosti u kojoj se pirinač kuvao obavezno sačuvajte.

U širokom dubljem tiganju lagano zagrejte ulje, pa kratko propržite naseckani beli luk. Zatim dodajte oprane i osušene repove škampa. Posolite ih i blago prepržite, pa ih nakon kratkog dinstanja prelijte konjakom. Flambirajte, pa gasite zalivajući vinom.

Ostavite da proključa, a nakon toga umešajte pripremljeni pirinač, začine i kuvajte mešajući uz povremeno dolivanje tečnosti u kojoj se kuvao pirinač.

Pred kraj kuvanja umešajte slatku pavlaku, maslac i naseckani peršun, pa sve fino sjedinite.

Posluživanje

Rižoto sa škampima poslužite topao, a po želji pospite narendanim parmezanom.

Savet plus

Sirov pirinač možete dodati na prodinstane škampe pa onda nastaviti da ih krčkate uz dolivanje bujona od oklopa škampa. Prijatno!

Naslovna fotografija: GQ. EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Oznake:

Dejvid Bekamhrvatskamorski specijalitetireceptirižota sa škampima

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Počinje Međunarodna studentska nedelja u Beogradu - očekuju se mladi iz više od 50 zemalja sveta
Prethodni

Počinje Međunarodna studentska nedelja u Beogradu – očekuju se mladi iz više od 50 zemalja sveta

Devojčica iz serije „The Act“ je izrasla u lepoticu: Blista pored Breda Pita
Sledeći

Devojčica iz serije „The Act“ je izrasla u lepoticu: Blista pored Breda Pita

Sledeći
Devojčica iz serije „The Act“ je izrasla u lepoticu: Blista pored Breda Pita
18.07.2022.

Devojčica iz serije „The Act“ je izrasla u lepoticu: Blista pored Breda Pita

Prethodni
18.07.2022.

Počinje Međunarodna studentska nedelja u Beogradu – očekuju se mladi iz više od 50 zemalja sveta

Počinje Međunarodna studentska nedelja u Beogradu - očekuju se mladi iz više od 50 zemalja sveta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖