Leonardo Dikaprio postaje ugostitelj
Leonardo Dikaprio pre nekoliko meseci najavio je svoje ulaganje u meso uzgajano u laboratoriji, zahvaljujući konsaltingu u novoosnovanim kompanijama Aleph Farms i Mosa Meat. Sada je glumac primećen na ulicama Njujorka u potrazi za savršenim mestom za otvaranje svog biljnog restorana s hamburgerima. Ugostiteljski poduhvat naslovljen je Neat Burger i reč je o poznatom veganskom lancu brze hrane čiji je suosnivač zvezda Formule 1 Luis Hamilton, a Dikaprio ima ulogu konsultanta.
Glumčeva predanost borbi protiv klimatskih promena poprima sve veće razmere, i trenutno radi na stvaranju održive alternative brzoj hrani. Neat Burger trenutno ima osam restorana u Londonu, a nedavno je najavio otvaranje prvih prostorija u Njujorku, što se očekuje kasnije ove godine.
Biljni specijaliteti ovog lanca uključuju: nagrađivani hamburger, riblje filete, pileće medaljone, smuti i druge namirnice brze hrane, uz poštovanje životne sredine. „Narušavanje postojećeg sistema ishrane održivim alternativama jedan je od ključnih načina na koje možemo napraviti razliku u smanjenju globalnih emisijaˮ, objasnio je Dikaprio u saopštenju za javnost koje je objavio The Beet. „Pionirski pristup kompanije Neat Burger alternativnim proteinima sjajan je primer mogućeg rešenja na kojima treba da insistiramoˮ, dodao je glumac, naglašavajući važnost male, velike akcije.
Leonardo Dikaprio tako postaje lice promene. Povodom saradnje sa start up kompanijama za veštački uzgoj mesa, glumac je objasnio da je kao partner njegova uloga da pomogne u predstavljanju neuobičajenih proizvoda poput burgera od održivo uzgajanog mesa i povrća, kako bi se olakšale promene. Za sada samo možemo da mu verujemo na reč.
Izvor: Elle Italia
Naslovna fotografija: EPA-EFE/DAVID SWANSON