Šta Ana Vintur jede za ručak?
Tajanstvena Ana Vintur je pod budnim okom javnosti, a opet tako suzdržana, da znatiželja za njom iz dana u dan raste. Stoga, ne čudi što je objavljena knjiga od 430 stranica posvećena urednici američkog izdanja magazina Vogue, koja istražuje aspekte njenog privatnog života, uključujući i ishranu.
Ejmi Odel autorka je dela Anna: The Biography, za koje je prikupila svedočanstva iz 250 izvora. „Zapravo, omiljeni ručak Ane Vintur, odkada je Condé Nast preselio kancelarije u One World Trade Center, je odrezak i Kapreze salata bez paradajza iz obližnjeg restorana Palmˮ, može se pročitati u knjizi. Nesvakidašnji izbor s obzirom na neobičnu kombinaciju mesa, mocarela sira i bosiljka, bez priloga. Sada se pitamo da li tanjir Ane Vintur bez povrća na neki način može biti pobednički obrok za uspeh.
Svakako, možemo i obrnuti redosled, naime Ana Vintur možda upravo zbog uspeha jede ima ovakav jelovnik za ručak. Prema navodima stranice Grubstreet, ova narudžbina iznosi 77.33 dolara, uključujući porez i napojnicu. Odel objašnjava u knjizi: „Ručak bi inače preuzeo drugi pomoćnik. Sećate se kako u filmu The Devil Wears Prada vidimo pomoćnike kako bacaju tanjur u kancelarijsku sudoperu? Poslednjih godina tanjir se umesto toga pakuje i šalje nazad u Palmˮ.
Kako bismo imali potpuniji doživljaj obroka, čak i bez pomoćnice koja se brine za dostavu, novinarka spomenute stranice Emilija Petrarka isprobala je ručak direktorke magazina Vogue. „U mom slučaju, kriške mocarele bile su debele i mekane, a bosiljak vidljivo svež. No, bez paradajza, imala sam osećaj kao da imam komadiće vate u ustima”, piše autorka potvrđujući našu ideju o ne baš izbalansiranom obroku. Ali, kada jedna Ana Vintur naruči ovakvo jelo, ono postaje sasvim poželjno.
Izvor: Elle Italia
Naslovna fotografija: Christophe Petit Tesson / EPA