Viktorija Bekam već 25 godina jede jedan te isti ručak: Pogađate, jako je dijetalan
Nakon novih fotografija iz Venecije, fanovi Viktorije Bekam žele da joj naprave jedan bogat sendvič, ali to nije hrana za njena prefinjena nepca. Njen suprug je otkrio da samo jedno jelo jede iznova i iznova.
Prehrambene navike Viktorije Bekam došle su u centar pažnje svetskih medija nakon što je njen suprug Dejvid ispričao kako ona već 25 godina svaki dan jede isti obrok: ribu pripremljenu na žaru i povrće kuvano na pari.
“Postanem jako emotivan oko hrane i vina. Nažalost, oženjen sam osobom koja jede istu hranu već 25 godina. Otkad sam je upoznao, jede samo ribu sa žara i kuvano povrće, retko će napraviti izuzetak. Jedino kada je htela da pojede nešto s mog tanjira je bilo kada je nosila našu ćerku Harper i to je bilo neverovatno. To mi je bio jedan od omiljenih trenutaka. Ne sećam se o kojoj se hrani radilo, ali znam da to nije jela otad”, ispričao je Dejvid tom prilikom.
Viktorija je i sama ranije priznala da je “noćna mora za restorane” zbog svojih specifičnih zahteva oko obroka, a to je, čini se, potvrdio i kuvar Dani Garsija, koji inače radi u restoranu s tri Mišelinove zvezdice koji se požalio da je na proslavi venčanja fudbalera Serhija Ramosa i televizijske voditeljke Pilar Rubio, Viktorija promenila ceo jelovnik.
“Bilo je jako čudno. Viktorija Bekam je promenila ceo jelovnik’, požalio se Garsija u intervjuu za jednu špansku televiziju, što je preneo Daily Mail.
“Njen jelovnik je bio potpuno drugačiji i bio je baziran na povrću. Bilo je tamo i nekih čudnih stvari kakve nikad u životu nisam video. Sve vreme je pored sebe imala kokosovu vodu, činijicu mentol bombona i hidroalkoholni gel koji je danas svima poznat, ali tad nije bio jer pandemija kovida još nije bila počela”, ispričao je Garsija.
U novijem intervjuu za australijsko izdanje časopisa Vogue Viktorija je progovorila o svojoj ishrani i istakla da nastoji da u svoj jelovnik ubaci “zdrave masnoće” i da se redovno podvrgava detoksikaciji tokom koje ne pije alkohol.
Osvrnula se i na Dejvidovu izjavu za koju tvrdi da je ne treba shvatati doslovno.
“Po njegovim rečima, zvučim jako dosadno. Ne. Ono što je hteo da kaže je da nikad nije upoznao nekog ko je toliko disciplinovan oko svoje ishrane kao ja”, rekla je Viktorija.
Otkrila je šta se nalazi na njenom jelovniku.
“Jedem dosta zdravih masnoća: ribu, avokado, orašaste plodove, takve stvari. Pijem alkohol, osim ako postoji razlog zašto to ne bih činila. Uradiću detoks od svega na tri do šest meseci i tokom tog vremena neću piti. Vrlo sam ekstremna u svemu što radim, bez obzira na to da li se radi o ishrani, vežbanju ili u tome da li pijem alkohol ili ne”, ispričala je bivša Spajsica.
Viktorija je ranije otkrila da ne jede hranu pripremljenu u ulju, maslacu i umacima i da izbegava crveno meso i mlečne proizvode. Ispričala je da najviše voli tostirani hleb s malo soli ili eventualno kuvano povrće na pari s vrlo malo začina.
Viktorija u svojoj ishrani uvek odvaja hranu bogatu ugljenim hidratima od one koja je puna proteina.
“Za većinu restorana verovatno sam najgora noćna mora. Obožavam povrće kuvano na pari. Volim da kuvam hranu na vrlo jednostavan način. Ne volim ulja, maslace ili umake”, otkrila je.
Naslovna fotografija: Profimedia / Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK