Bračni par na Mikonosu platio ostrige i dva pića 400 evra: Odgovor vlasnika restorana je hit
Možda ostrige važe za afrodizijak, ali ovom paru posle porcije koju su platili 400 evra sigurno nije bilo ni do čega. Njihov primer neka posluži za nauk svim turistima da ubuduće pre poručivanja uvek traže cenovnik na uvid.
Nakon bajkovitog venčanja u Italiji, novopečeni mladenci iz Kanade, 30-godišnjaci Lindzi i Aleks odlučili su da medeni mesec provedu u Grčkoj ni ne sluteći da će zbog ostriga kojima su se počastili na Mikonosu da pune medijske naslove i učestvuju u svojevrsnom međunarodnom incidentu. Spektakularan početak braka, u svakom slučaju.
Supružnici Brin seli su u restoran DK Oysters, na stolu nije bilo cenovnika niti karte s pićem. Kažu, drski konobar odmah ih je upitao da li žele ostrige i pre nego što su odgovorili, nastavio je s pitanjem: “Dvanaestak?”.
Par je ostao zatečen i pomalo preplašen. Uzeli su ostrige, misleći da je količina koju im je ponudio konobar, standardna porcija te za cenu nisu pitali. On je naručio pivo, ona je zatražila listu koktela, ali konobar je počeo da joj nabraja žestoka pića i tako nekoliko puta, nakon čega je shvatila da neće uspeti da je sporazume te je uzela Aperol spritz, prenosi net.hr.
Šok je usledio kada su zatražili račun. Konobar im ga nije uručio za stolom, već je pozvao Aleksa u “zadnju sobu” i tražio 400 evra (!?) za nekoliko ostriga, pivo i Aperol spritz. Zbunjeni 30-godišnjak zatražio je specifikaciju i račun, ali konobar mu je okrenuo ekran računara na kojem je sve bilo ispisano na alfabetu…
Šokiran, izvadio je novčanik i platio traženi iznos, želeći samo da se sve što pre završi i da odu iz restorana, a potom i iz Grčke. Koračajući prema hotelu, izračunali su da su po ostrigi platili 29 eura i da su drsko opljačkani. Ostrige i dva pića… 400 evra!
Skratili su svoj medeni mesec i vratili se kući u Toronto i odlučiili da svoje neprijatno iskustvo podele sa medijima, kako drugi turisti ne bi prošli kao oni. Kažu, dobro je da su kod sebe imali toliko novca. Vlasnik spornog restorana Dimitrios Kalamaras stvar vidi sasvim drugačije. Upitan za komentar slučaja, bez puno uzbuđenja za Greek City Times izjavio je:
“Verujemo da je vrednost iskustva koje nudimo gostima velika i nemamo nameru da objašnjavamo zašto naplaćujemo više od supermarketa ili tradicionalne konobe, što može biti divno, ali sasvim drugačije od onoga što mi nudimo”.
Naslovna fotografija: Shutterstock