Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Interesantni načini za dekorisanje zidova

AUTOR: Isidora Spasić 29 Jul, 2021
Interesantni načini za dekorisanje zidova

Želeli biste nešto da promenite u izgledu svog doma? Krenite od zidova, i evo 14 ideja u nastavku, a koje će vam pomoći da oni postanu nešto krajnje nesvakidašnje.

Foto: www.etsy.com

Napravite galerijski zid

Od poda do plafona aranžirajte slike, crteže, fotografije, grafike, postere… Na taj način će zid biti dominantan, i postati umetničko delo za sebe.

Foto: www.architecturaldigest.com

Razapnite tkaninu

Velika rukom oslikana svilena marama, tapiserija, pa čak i tepih, mogu biti veoma originalna dekoracija na zidu. Ovde odabir boja i šara takođe igra važnu ulogu.

Foto: www.westelm.com

Okačite ogledala

Zbog toga što reflektuju svetlo i odraz, ogledala čine da prostor deluje veće. Što ih je više na jednom mestu, i što su različitijih veličina i oblika, to je efekat upečatljiviji.

Foto: www.etsy.com

Naslikajte mural

U ovom slučaju najviše se ističu kreativna strana i originalnost. Ukoliko niste sigurni da to sami možete izvesti, angažujte nekog prijatelja koji je u umetničkim sferama.

Foto: www.architecturaldigest.com

Postavite police

Ormani i police koje na sebi nemaju zadnji deo biće odlične, jer će dozvoliti da se iza njih vidi zid. Postavite na police sve ono što vam je drago i važno: knjige, ploče, fotografije, figurice, svećnjake, vaze, biljke…

Foto: www.architecturaldigest.com

Zakačite tanjire

Ako imate kolekciju lepih tanjira, šteta je da stoje sklonjeni negde u ormaru. Zato ih grupisane zakačite na zid, i videćete da će se svi posetioci vašeg doma oduševiti.

Foto: www.architecturaldigest.com

Mislite zelenije

Biljke ne moraju samo stajati u saksijama. Postoji toliko načina kako se još mogu izložiti, a jedan od njih jeste da vise na zidu.

Foto: www.lifelovelarson.com

Ne zaboravite na makrame

Makrame je tehnika vezivanja čvorova, putem koje se dobijaju dekorativni predmeti. Oni su naročito bili popularni sedamdesetih godina, a danas se vraćaju na velika vrata, jer zbog neobične teksture sjajno izgledaju na zidu.

Foto: www.etsy.com

Dodajte kalendar

Posebno je zgodno okačiti kalendar u radnu sobu ili kuhinju, jer su to mesta na kojima ja najlogičnije da se vodi evidencija i popisuju obaveze. Minimalistički dizajn i izražen kolorit preporuka su za izgled kalendara koji će ići na zid.

Foto: www.amazon.com

Razmislite o tabli

Klasična školska „tabla” i njena modernija bela varijanta imaju funkciju korisnog podsetnika, mesta za crtanje, i ostavljanje simpatičnih poruka ukućanima. Pošto se sadržaj na njima menja, tako se menja i izgled prostorije u kojoj se nalazi.

Foto: www.potterybarn.com

Kreirajte zid sa korpama

Pletene korpe drugačijih veličina, boja i oblika, postavite na zid tako da deluju kao da su u fluidnom pokretu. To će uneti dinamiku, a njihove teksture dodatno će učiniti da zid izgleda neverovatno atraktivno.

Foto: www.architecturaldigest.com

Nabacite bicikl

Za ljubitelje bicikla i vožnje istog, ovo je odlično rešenje jer štedi mesto na podu za druge stvari. Ujedno predstavlja i brzo rešenje da na krajnje zabavan način dekorišete prazan zid.

Foto: www.storeyourboard.com

Pridodajte teksture

Zid takođe može biti i od različitih materijala, ili sa dodatkom istih. Cigle i drveni paneli samo su neke od mogućnosti koje će uneti dubinu, nivoe, i teksturu na naizgled običan zid.

Foto: www.architecturaldigest.com

Pokažite svoju kolekciju šešira

Ukoliko ste ljubitelj i kolekcionar šešira, evo sjajnog načina da ih prikažete, a i da vam uvek budu pri ruci. Vodite samo računa na kakve kukice ili eksere ih stavljate, kako se ne bi oštetili.

Foto: www.architecturaldigest.com

Naslovna slika: www.jungalow.com i www.yoursustainablehome.com

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Stil

Zvezda hit serije „Scenes from a Marriageˮ zablistala na crvenom tepihu

Glumicu Džesiku Čestejn pre meseca dana imali smo priliku da vidimo na crvenom tepihu Venecijanskog festivala. Tada je sve ostavila…

Sara Džesika Parker u asimetričnoj haljini koja će inspirisati vaša jesenja izdanja

Glumica o kojoj je danas reč sa lakoćom ume da iznese ovosezonske komade, tako da njen izgled poprimi elegantnu notu.…

Karirani sako na 15 načina

Odmah na početku, moramo da istaknemo da je karirani sako hit aktuelne sezone! Stoga, nismo imali nikakvu dilemu u vezi…