Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Idealna nega kože za jesenje dane

Koža ne samo da registruje vremenske promene, već i veoma reaguje na njih. Kako iz leta prelazimo u jesen, tako je neophodno da u skladu sa tim promenite određene navike u nezi. Evo i kako.

Smanjite upotrebu pilinga

O pilingu generalno treba povesti računa, jer njegova prekomerna upotreba dovodi do toga da koža ima tanju barijeru, te da je podložnija upalama i dehidrataciji. Probajte da očistite lice uz pomoć maski koje u sebi imaju glikolnu kiselinu, i tonicima koji sadrže micelarnu vodu.

Foto: www.pexels.com

Koristite kremasti tečni sapun za pranje lica

I dok je leto više za tečni sapun za lice koji je u formi gela, tokom hladnijih dana treba se prebaciti na kremastiji. Razlog za to je taj što je koža u ovom periodu manje masna, pa ovakav tečni sapun obezbeđuje bolju hidrataciju i sprečava sušenje kože.

Foto: www.pexels.com

Upotrebite kompaktniju kremu za lice

Recite zbogom laganoj teksturi kreme za lice, jer je sada vreme da se okrenete onoj kompaktnijoj i masnijoj. Najbolje je da u sebi sadrži ceramide i kolagen, kako bi koža bila adekvatno nahranjena i elastična.

Foto: www.pexels.com

Nastavite da koristite preparate sa SPF faktorom

Bez obzira što se više nećete toliko izlagati sunčevim zracima, i dalje je važno da se od njih čuvate. Zbog toga nastavite da koristite preparate sa zaštitnim faktorom, jer će vas oni štititi od štetnih i uvek prisutnih UVA i UVB zraka.

Foto: www.pexels.com

Ne zaboravite na serum

Upotreba kreme za lice tokom jesenjih dana se podrazumeva, ali će dodatak seruma u vašu rutinu podići negu kože na viši nivo. Serum nanesite pre kreme, jer će na taj način imati bolji efekat, a sami izaberite da li će to biti serum koji obnavlja ćelije, hidrira, štiti, regeneriše…

Foto: www.pexels.com

Vratite se retinolu

Istina je da se retinol izbegava leti zbog toplote i jakog sunca, ali jesen je već druga priča. Pošto je retinol sastojak poznat u borbi protiv starenja, idealno je da ga tokom jeseni koristite u tretmanu lica pred odlazak na spavanje.

Foto: www.pexels.com

Inkorporirajte ulja

S obzirom na to da smo već naglasili da je koža fragilnija i da se brže suši tokom jeseni, logično je da joj je potrebna dodatna nega. To ćete postići uvođenjem ulja koja će nahraniti i zaštititi lice. Okrenite se mešavini različitih ulja, kako biste iz svakog dobili ono najbolje.

Foto: www.pexels.com

Investirajte u kremu za ruke

Nemojte zanemariti šake i ruke. One su naročito izložene promeni klime, pa treba posebno povesti računa. Opredelite se za što kvalitetniju kremu za ruke, i mažite je češće nego inače. Tako ćete obezbediti adekvatnu negu ne samo za jesen, već i za zimu.

Foto: www.pexels.com

Zaštitite usne

Suve i ispucale usne su nažalost česta pojava tokom jeseni, pre svega zbog vetra. Obavezno proverite spisak sastojaka. Gledajte da izbegnete hemikalije, te da labelo ili mast za usta sadrži glicerin, šia puter i pčelinji vosak.

Foto: www.pexels.com

Razmislite o prečišćivaču vazduha

Pored toga što je prečišćivač vazduha dobar za opšte zdravlje, naročito ako u obzir uzmete količinu zagađenja, odličan je i za hidrataciju kože. To je samo još jedan od mnogih razloga da ga uvedete u svoj životni prostor.

Foto: www.pexels.com

Naslovna slika: www.pexels.com