Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su omiljene frizure žena iz Danske

AUTOR: CityMagazine 10 Sep, 2021
Ovo su omiljene frizure žena iz Danske

Turisti koji posete Dansku najčešće bivaju opijeni minimalističkim šarmom, čistoćom, prohladnom klimom, šumama i kućama pastelnih boja. Nakon prvobitnog utiska, obično se nadovezuju i osobine ljudi, koji su organizovani i imaju dobar ukus za modu, ali i život, uopšte. Pošto ste na ovoj adresi, pretpostavljamo da ste upoznati sa konceptom hygge, koji unosi mir, jer se bazira na skromnim potrebama. Po povratku iz ove zemlje, čovek najednom oseti da ima sve što mu je neophodno. Jednostavno, Danska, kao i njeni susedi, ima to nešto što osvaja, ali na duge staze.

Kada je reč o modi i lepoti, sever Evrope naginje francuskoj estetici, ali je sušta suprotnost Americi. Upravo su žene iz Danske te koje su prepoznale potencijal kontrasnih boja, što se pre svega odnosi na crnu, belu i bež. Sa druge strane, kozmetici i stilizovanju kose pristupaju bez opterećenja, i odličan su primer jednostavnosti. Čini se da uvek imaju pravo rešenje, čak i kada kvalitet vlasi nije na njihovoj strani, što ćete uskoro i videti u našoj galeriji. Jedno je sigurno, inspiracije im ne manjka.

Nedelja mode u Kopenhagenu prava je prilika i da zapazimo koje su frizure najzastupljenije na ulicama ovog grada. Ukoliko bismo imali zadatak da u par reči opišemo stanje na terenu, duža kosa je njihov zaštitni znak. Uglavnom biraju klasične frizure, a vode se i praktičnošću, jer je vlažnost vazduha velika. Nadamo se da će vam se dopasti predlozi koje smo izdvojili, i da ćete se za neki odlučiti tokom sezone koja nam predstoji.

Izvor: Elle España