Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
„11:11“: Nakit koji pleše

Nakit simboličnog i sinhronog imena „11:11“ stvorila je Jelena Krečković, lekar po vokaciji, humanista, žena koja voli prirodu i ljude, istinu i slobodu. U njenom slučaju ideja i realizacija išli su „ruku pod ruku“ budući da se ova kreativna priča pod geslom da ništa u životu nije slučajno odmotala već u momentu kada je upisala kurs za dizajn nakita. Prvu ogrlicu, prototip ogrlice koja pleše, Jelena je napravila za prijateljicu Aidu Jokanović.

„Verujem da u životu ništa nije slučajno, jer je posle 25 godina rada u potpuno drugim vodama, na svet došao ovaj nakit, rođen iz tog sinhroniciteta koji Jung pominje. On smatra da u životu treba posmatrati, jer postoje znakovi koji nam, onako nežno, saopštavaju da na njih obratimo pažnju. I tako sam ja mesecima beležila taj brojevni niz 11:11 koji u stvari poziva na novi početak. To sam shvatila kao ’drugu šansu’ uz koju bih bila radosna“, pojašnjava Jelena.

Ženska ljubav ka dragom kamenju i poludragim kristalima do kojih se lakše dolazi bila je takođe vodilja u ovom kreativnom procesu.

„A onda sam shvatila da je u njihovom nastanku i postojanju cela filozofija i učenje, naš odnos prema prirodi i planeti na kojoj živimo, a čija je utroba, ne slučajno, to stvorila! Jedan od prvih kristala koji mi se ‘obratio’ bio je akvamarin za koji važi izreka ’go with the flow’ i koji je povezan sa grlenom čakrom koja traži i zove Istinu i kaže da pustiš svoj Glas. Puno žena ima problema sa tireoideom smeštenom u najužem delu našeg tela, tu gde puno energije treba da prođe i koja se manifestuje upravo kroz glas. Kao lekar pre svega, nalazim da te stvari imaju veze jedno sa drugim. Akvamarin zovu i kristalom hrabrosti, a biće da je danas veoma potrebno da budeš hrabra kako bi imala svoj Glas. Ja vratih svoj Glas a ovo je samo jedan lični primer blagotvornog dejstva kristala“, pojašnjava Jelena.

Svaki kristal ima svoju priču i moglo bi se reći da oni biraju nas a ne obrnuto. No, moguće je svemu dati posebnu nameru, te ih birati po boji u skladu sa energetskim centrima duž kičmenog stuba na koje želimo da delujemo, a popularno je i birati kristal prema mesecu rođenja tj. horoskopskom znaku.

Nakit „11:11“ kristale kombinuje sa antialergijskim čelikom i bronzom. Ima tu i brušenog i bojenog stakla i svega što može da razveseli.

„Sve su to unikatni komadi, jer ruka neće da napravi potpuno isto, čak ni kada se radi po porudžbini“, dodaje Jelena.

Struktura. Spajanje. Ravnoteža. Radost. Ukratko, time se rukovodila Jelena stvarajući svoje ogrlice. Delovi lanca se mogu pomerati i nositi na više načina. Zato ova ogrlica pleše! Osim ogrlica, u ponudi su i minđuše različitih inspiracija.

„Verujem da sve što se rukama stvori, u nama budi osećaj poštovanja i ljubavi za ceo taj čin, a time i za sam život, za ljude oko tebe i sebe samog. Osećaj da se nešto lepo rađa, taj sam proces kreacije, čini da Um, Telo i Duša prosto pevaju. Postoji jaka razmena energije kada su kristali u pitanju pa je to slučaj i sa ovim nakitom“, zaključuje kreatorka brenda „11:11“.

Nakit koji pleše možete videti i poručiti preko Instagram stranice @11_11_jewelry a može se kupiti i u Fab concept storu.