Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Povratak omiljene haljine Džejn Birkin na velika vrata

AUTOR: CityMagazine 01 Sep, 2021
Povratak omiljene haljine Džejn Birkin na velika vrata

Iako je početak septembra, predstoji nam još puno toplih dana, i prilika za nošenje letnjih haljina. Naša pažnja danas biće usmerena na lepršave toalete, i to na kroj koji su najviše nosile Džejn Birkin i Šer. Za razliku od haljina koje imaju proreze sa strane, te mantil i slip modela, ovaj krase puf rukavi i mini dužina. Sve je započelo pre nekoliko godina kada je danska firma Cecilie Bahnsen lansirala ovaj model u midi varijanti, a sada su toliko kratke, da su idealne za plažu.

Povratak trendova nije novost, a komad koji nam je danas u fokusu Džejn Birkin ponela je davne 1968. godine, u Kanu, za potrebe promocije filma Wonderwall. Dok se ona tom prilikom odlučila za cvetni dezen, Šer je 1965. zapevala u beloj haljini.

Izvor: Getty images

Kada je reč o modi na ulicama metropola, na njima vlada veliko interesovanje za ovaj kroj, a razlog je taj što izdužuje figuru. Uz to, širok je izbor obuće koja se lepo uklapa u ovaj stil – od sandala sa kaiščićima, mokasina, patika do espadrila, te su mogućnosti za kombinovanje neograničene.

Izvor: Getty images

Kako se vama dopada ovaj model i da li nameravate da ga nosite ove jeseni?

Izvor: Harperʼs BAZAAR España
Fotografije iz naslovnog kolaža: Getty images