Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Pantone je izabrao boje za 2021. godinu

AUTOR: CityMagazine 10 Dec, 2020
Pantone je izabrao boje za 2021. godinu

Drugi put od svog postojanja, Pantone je izabrao ne jednu, već dve boje godine. Njihov izbor za 2021. su: PANTONE® 17-5104 Ultimate Gray i PANTONE 13-0647 Illuminating.

Prva od njih, nijansa sive, ima umirujući efekat i simbolizuje sigurnost i izdržljivost. Druga izabrana boja je nijansa žute koja evocira Sunce, dobro raspoloženje i optimizam. Iz Pantone-a poručuju da žele da ljudi posmatraju ove dve boje u paru, jer su jedinstvo i solidarnost nešto što će nam trebati u 2021.

„Ove dve potpuno drugačije boje pokazuju kako se različiti elementi mogu spojiti da prenesu poruku nade i optimizma. To je kombinacija koja nam može pomoći da se vratimo u život posle svega i ponovo počnemo da radimo, gradimo i inoviramo“, izjavila je Lori Presman, potpredsednica kompanije Pantone.

Do sada je bio običaj da Pantone boja godine bude ogledalo trendova u modi, dizajnu i uređenju enterijera, međutim, zbog pandemije korona virusa, ovogodišnje boje su izabrane zbog svog umirujućeg dejstva i njihovog potencijala da nam vrate pozitivnu energiju.

Izvor: Design Taxi