Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Trend leta: Neodoljiva žuta haljina

AUTOR: Isidora Spasić 01 Aug, 2020
Trend leta: Neodoljiva žuta haljina

Opšte je poznato da je žuta boja simbol sreće, optimizma, radosti, i nade. Sve to nam je uvek potrebno, a posebno sada u ovim neizvesnim vremenima. Samim tim, dok je leto još sa nama, obucite se u neodoljivu žutu haljinu. I, treba posebno naglasiti, ona dolazi u toliko različitih nijansi, krojeva i materijala, da će svako naći barem jednu savršenu za sebe.

Foto: www.pinterest.com

Osvrnimo se malo na modne piste kako bismo se uverili da i poznati kreatori preporučuju žutu haljinu, prigodnu za tople i sunčane dane. JW Anderson je na primer osmislio interesantnu štrikanu haljinicu na tanke bretele. U nju su utkane i srebrne niti, a boja je bledožuta.

Foto: www.refinery29.com

Preen by Thornton Bregazzi osmislio je laganu i prozirnu haljinu žućkaste nijanse. Organdin je uneo lakoću materijala, a puf rukavi i nabori retro notu.

Foto: www.pinterest.com

Richard Quinn se pak odlučio za raskošnu haljinu intenzivnožute boje. Čitav koncept deluje kao da je u pitanju cvet, koji se od centralnog pupoljka naglo dalje rascvetava.

Foto: www.pinterest.se

Supriya Lele ponudila je usku providnu i prozirnu haljinu na preklapanje. Osim interesantnog kroja, izdvaja se i nijansa žute koja najviše podseća na šafran.

Foto: www.tag-walk.com

Christopher Kane je svoju varijantu žute haljine dodatno ukrasio neobičnim metalnim lopticama oko dekoltea i sa strane. Svilena haljina izdvaja se i po svojoj dužini, ali naročito po divnom materijalu.

Foto: www.pinterest.ch

Emilia Wickstead prikazala je nešto elegantniju i ozbiljniju varijantu nežno žute haljine. Njen gornji deo podseća na korset, dok se donji lagano širi, a u zadnjem delu čak i renesansno vuče po podu.

Foto: www.tag-walk.com

Molly Goddard takođe je dizajnirala jednu ekstravagantnu žutu haljinu, jer je koristila dobro osmišljene i pozicionirane nabore. Zato je u isto vreme ovaj odevni komad i staromodan i ultra inovativan.

Foto: www.tushmagazine.com

Da se osvrnemo na trenutak i na ne tako davnu istoriju pop-kulture, koja potvrđuje da je žuta haljina izvršila veoma značajan uticaj na svet mode. Dovoljno je da se setite Rijanine raskošne haljine sa Met Gale iz 2015. godine. Ogroman šlep ukrašen krznom i vezom, oduzeo je dah svim ozbiljnim poštovaocima mode.

Foto: www.fashionista.com

Kada se pojavio album Lemonade, pevačica Bijonse je u spotu za pesmu Hold Up bila u prigodnoj limun žutoj haljini, sa dugim rukavima i gomilom karnera. Odličan asesoar uz ovaj nežni komad bila je ne tako nežna palica za bejzbol, kojom se Bijonse poigravala.

Foto: www.pinterest.com

Glumica Mišel Vilijams oborila je sve s nogu prilikom dodele nagrade Oscar 2006. godine. I dan-danas žuta haljina koju je nosila tom prilikom spada u red najlepših haljina koje su ikada prodefilovale crvenim tepihom.

Foto: www.pinterest.com

Kako biste na sebi imali toplu boju sunca, i ujedno jedan od ultimativnih trendova leta, nadamo se da su vas slike sa modnih pista i modna istorija dovoljno motivisali da i sami obučete žutu haljinu.

Naslovna slika: www.refinery29.com