Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Aleksej Sokolov // Galerija Štab // 19.07.

19.07. @ 19:00 - 21:00

Aleksej Sokolov // Galerija Štab // 19.07.
Foto: Daria Pushkina

Predstavljanje projekta i istoimenog debitantskog albuma pod nazivom „Piano Solely“, ruskog pijaniste i kompozitora Alekseja Sokolova, biće održano u petak 19.jula 2024. sa početkom u 19 časova, u beogradskoj Galeriji Štab.

„Piano Solely“ je muzički projekat koji kombinuje elemente minimalizma, neoklasicizma, kao i remek dela klavirske muzike u zanimljivim aranžmanima. Na ovaj način pijanista Sokolov stavlja fokus na nežni zvuk, lepotu i atmosferi topline koju stvara klavir.

Mladi kompozitor na svom debitantskom albumu objavio je šest solo kompozicija za klavir. Svaka od njih odiše vrhunskim melodijama koje nas vode na putovanje kroz jedinstven, emocionalni pejzaž. Prožete toplinom, prkosom, melanholijom, uskovitlanim arpeđiima, kohezivna i zadivljujuća dela, savršena za one koji traže promišljeno i emocionalno rezonantno muzičko iskustvo.

Aleksej Sokolov, diplomac Ruske muzičke akademije Gnesini iz Moskve i Muzičkog koledža Berkli iz Bostona, za svoj album kaže: „Posle mnogo godina rada kao pijanista, odlučio sam da se okušam kao kompozitor. I, kako i priliči umetniku početniku, počeo sam sa skicama. Ovaj album je samo proba pera. Zaista se nadam da ću u budućnosti moći da stvaram velike živopisne slike.“

Iako su kompozicije napisane samo za klavir, Aleksej ih tokom živih nastupa uvek izvodi u verzijama koje su proširene i dinamičnije. Stoga će mu podršku u izvođenju kompozicija biti, Gudački kvartet Meraki i Kamil Egelev na klavinovi.

Informacije

Datum:
19.07.
Vreme:
19:00 - 21:00
Event Category:

Lokacija

Galerija ŠTAB
Bulevar Vudroa Vilsona 14
Beograd, Srbija
+ Google Map
Phone
063 1444011
Pogledaj Lokacija sajt

Moda i lepota

Pratite City

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.