Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Austrijska kabaretistkinja srpskog porekla nastupa u beogradskom Teatru Vuk

30.03.2023. @ 19:00

Austrijska kabaretistkinja srpskog porekla nastupa u beogradskom Teatru Vuk

Malarina, austrijska kabaretistkinja srpskog porekla, nastupiće 30. marta u 19 časova u Teatru Vuk, gde će predstaviti program „Srbi umiru polako“.

Malarina je rođena u Srbiji. Njeni roditelji su u Insbruk u Austriji došli kao gastarbajteri, a ona se 2011. godine preselila u Beč, gde je studirala komparativnu književnost. Od 2019. pokušava da doprinese međunarodnom razumevanju između ,,Švaba” i ,,Yugosa” kroz kabare.

Dobitnica je austrijske Nagrade za kabare 2022. i nagrade Salcburški bik 2023. godine, a njen nastup je prilikom dodele ovog priznanja opisan kao „lukava i dirljiva mešavina primenjene etnologije, političke satire i komičnog preispitivanja odnosa Austrije i Srbije obeleženog ponosom i predrasudama.”

Austrijska kabaretistkinja srpskog porekla nastupa u beogradskom Teatru Vuk

Malarina u ovom programu poziva na čas istorije od Sarajeva do Ibice i bavi se “bolnim gubitkom” austrijskog desno orijentisanog političara i bivšeg vicekancelara HC Štrahea.

,,Put srpskih gastarbajtera vodio je od Integration Classic do Assimilation 1.0 iz straha od Hajdera. Ljubav prema vicekancelaru Štraheu dovela je do apgrejda na Assimilation 2.0 – proširena verzija sa dodatkom Ksenofobije i Islamofobije. Eh, kako ćemo mi Srbi sad dalje bez HC Štrahea?”, stoji u opisu predstave, koja će biti izvedena na nemačkom jeziku.

Malarinin nastup organizuje Austrijski kulturni forum u Beogradu, uz podršku austrijskih kompanija Confida Tax Audit Consulting, Immorent Singidunum d.o.o. i Wolf Theiss.

Informacije

Datum:
30.03.2023.
Vreme:
19:00
Event Category:
Event Tags:
,

Lokacija

Teatar Vuk
Bulevar kralja Aleksandra 77a
Beograd,Srbija
+ Google Map