Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Dok’n’Ritam – 8. Festival muzičkog dokumentarnog filma

20.09.2023. - 23.09.2023.

Dok’n’Ritam – 8. Festival muzičkog dokumentarnog filma
Foto: Promo

8. Festival muzičkog dokumentarog filma – Dok’n’Ritam biće održan od 20. do 23. septembra u Domu kulture „Studentski grad“.

Sandra Rančić, umetnička direktorka i osnivač festivala je o novom izdanju izjavila:

„Osmo izdanje Dok’n’Ritam festivala održava se pod sloganom SUPER 8 za večnost, inspirisanim simbolikom broja osam koji u sebi nosi beskonačnost, odnosno spoznaju o tome da je promena neprekidna. Posle pauze uslovljene promenom festivalskog termina pokazaćemo osnovnu misiju festivala, a to je afirmacija žanra i očuvanje muzičkih dokumenata. Kada je 2016. godine naš festival pokrenut u regionu gotovo da nije bilo muzičkih dokumentaraca prepoznatih i podržanih od strane institucija. Filmovi su nastajali uglavnom zahvaljujući entuzijazmu, ljubavi i upornosti autora.

Ove 2023, slika se potpuno promenila, snima se sve više i u zemlji i regionu, i komercijalni kapacitet muzičkog filma je sve vidljiviji. Iz godine u godinu, sve je više stvaraoca koji se interesuju za produkciju muzičkog dokumentarnog filma, odnosno filma koji postavlja u centar muzičare i njihova dela iz svih žanrova.“

Dok’n’Ritam – 8. Festival muzičkog dokumentarnog filma
Foto: Promo

„Mi na Dok’n’Ritam festivalu pružamo priliku da naša publika zaviri u njihove sudbine, krize, procese i životne faze dok nam stvaraju dela za večnost. Ulažemo sve resurse da oni budu vidljiviji i što kvalitetniji – sa svakom nagradom koju dodeli stručni žiri sa jedne, i publika sa druge strane, postavljamo nove reference. Note su večne. Reflektori su usmereni, oko kamere beleži sve. Baza je čvrsta vera da je stvaranje dela u ljubavi ekvivalent vanvremenskom kvalitetu,” zaključuje umetnička direktorka.

I ove godine festivalsku publiku očekuje bogat takmičarski, ali i prateći programi i koncerti. Program festivala biće uskoro objavljen.

Vizuelni identitet festivala osmislio je Goran Dimić. Festival je podržan od strane Ministarstva Kulture, Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, SOKOJ-a, nacionalne platforme Srbija Stvara.

Informacije

Početak:
20.09.2023.
Kraj:
23.09.2023.
Event Category:
Event Tags:
Web stranica:
https://www.doknritam.com/

Lokacija

Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179
Beograd, Srbija
+ Google Map
Phone
011 2691442
Pogledaj Lokacija sajt

Moda i lepota

Pratite City

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.