Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Drugi festival „Blisko!” u Novom Sadu

30.09.2023. - 06.10.2023.

Drugi festival „Blisko!” u Novom Sadu
Foto: Promo

Drugi festival kamerne muzike „Blisko!“, iza kog stoji svetski virtuoz na violini, Stefan Milenković, biće održan u Novom Sadu, od 30. septembra do 6. oktobra, a prodaja ulaznica već je počela.

Sve do 16. septembra u toku je akcija 3+1 gratis, stoga se ulaznice za sada, mogu pronaći samo na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu, u Novom Sadu.

U Gradskoj koncertnoj dvorani tokom četiri koncertna dana publici će se predstaviti najprepoznatljivija imena kamerne scene, svetske klase, među kojima su violinisti Stefan Milenković, Robert Lakatoš, Una Stanić i Sofija Glavičić, pijanisti Rita Kinka i Đuzepe Albaniz, violončelisti Nemanja Stanković i Dmitrij Kuzov, violisti Jožef Bisak i Gi Ben-Zioni i klarinetista Ognjen Popović.

Vrhunski muzičari će izvesti dela najznačajnijih kompozitora kao što su G. F. Hendl, J. Hajdn, J. Brahms, J. Raf, Đ. K. Menoti, F. List, D. Šostakovič, A. Pert, R. Šuman.

„Blisko!“ je festival stvoren sa idejom da okupi vrhunske muzičare kamerne scene i u duhu intimnog i neposrednog muzičkog stvaralaštva, pruži publici nesvakidašnje muzičkog iskustvo u izvođenju najlepših i najzahtevnijih dela klasičnog repertoara kamerne muzike.

Kao jedan od najtraženijih solista današnjice, Stefan Milenković udružuje snage sa svojim kolegama i tako započinje tradiciju festivala kamerne muzike, u jednoj od najmodernijih koncertnih dvorana u Evropi.

Više informacija o festivalu „Blisko!“ biće dostupno na sajtu sala.rs.

Informacije

Početak:
30.09.2023.
Kraj:
06.10.2023.
Event Category:
Event Tags:
, ,
Web stranica:
https://sala.rs/koncert/drugi-festival-blisko-u-novom-sadu/