Loading Događaji

« Svi Događaji

Džeri Džozef, jedan od najvećih tekstopisaca i izvođača uživo, dolazi u Beograd

11.02. @ 20:00

RSD1200
Foto: Promo

Jedan od najvećih tekstopisaca i izvođača uživo, Džeri Džozef, održaće svoj premijerni nastup u Beogradu u subotu, 11. februara 2023. godine u LISABON baru sa početkom u 20 časova gde će promovisati aktualni studijski album „The Beautiful Madness“.

Džozef je „trostruka pretnja“: plodan i uspešan tekstopisac, uverljiv pevač i neodoljiv izvođač. Poreklom iz Los Anđelesa, Kalifornija (SAD), u više od 30 godina karijere kao solo umetnik, sa bendom The Jackmormons, supergrupom Stockholm Syndrome, duom The Denmark Veseys i njegovim voljenim kultnim bendom iz 80-ih, Little Women, proputovao je svet i doživeo svašta, a to se odražava i u njegovim brojnim pesmama.

Oni koji su ga već videli i čuli uživo uverili su se da oko sebe lako okuplja verne obožavatelje, čiju odanost nagrađuje beskrajnom energijom na pozornici i katarzičnim tekstovima.

Album „The Beautiful Madness“ objavljen je u avgustu 2020. godine i dobio je odlične kritike. Na iznenađenje mnogih, koji ga znaju, ovo mu je tek prvi album, koji je objavio u Evropi, a ukupno 29. album. Album je objavio Decor Records u Europi, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu i Cosmo Sex School/Soundly Music u Severnoj Americi.

Na albumu ga prati grupa Drive-By Truckers, a produkciju tog albuma potpisuje njihov frontmen Hood Patterson, koji kaže: „Džeri je za mene ikonska figura koja bi, u nekoj alternativnoj stvarnosti, lako mogla biti jedna od najvećih svetskih zvezda. Jedan od najboljih nastupa uživo koje sam ikada video i jedan od mojih omiljenih tekstopisaca dugo vremena“.

U više od 30 godina Džeri Džozef je prikupio impresivan katalog dela, zavidne pečate u pasošu i usavršio svoje koncertne nastupe svirajući preko 150 nastupa godišnje. Neumorni umetnik je uz brojne turneje osnovao neprofitnu organizaciju Nomad Music Foundation, koja deluje kao svojevrsna rok škola za raseljene tinejdžere u konfliktnim područjima.

Pored brojnih gitara koje je poklonio tinejdžerima, lično je održao brojne kurseve gitare u kampovima u Kabulu, Avganistanu, te Sulaymaniyahu i Dahuku, oba u kurdskom Iraku. Ove misije koje menjaju živote predstavljene su u Rolling Stone, Relix i PBS News Hour.

Džeri Džozef je primljen u Oregon Music Hall of Fame u oktobru 2015.

„The Beautiful Madness is both prophetic and apocalyptic, quickly becoming a revelation for all who have ears to hear.“ – No Depression

„This should be a contender for Album of the Year… a one-of-a-kind devastating album that needs your immediate attention.“ – Glide Magazine

„Jerry Joseph has created nothing short of a masterpiece. This is a candidate for Album of the Year. Period.” – Folk Radio

„Brimming with soul.” – Mojo

„Powerful and versatile.” – Americana Highways

„Album of the month.” – Uncut

Ulaznice: U pretprodaji 1200 rsd

Izvor: Tickets.rs

Informacije

Datum:
11.02.
Vreme:
20:00
Cena
RSD1200
Event Category:
Event Tags:
, ,
Web stranica:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=676138847545298&set=pb.100054475659070.-2207520000.

Organizator

Dom sindikata

Lokacija

Lisabon bar
Čavketov pasaž
Beograd,Srbija
+ Google Map