Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Film „Babaroga“ po priči Stivena Kinga u bioskopima od juna

01.06.2023.

Film „Babaroga" po priči Stivena Kinga u bioskopima od juna
Foto: Youtube Printscreen/MegaComFilm

Još jedna filmska adaptacija majstora horor, triler, krimi scenarija! Od tvorca mnogih bestselera Stivena Kinga („Isijavanje“) stiže filmska adaptacija njegove kratke priče „Babaroga“ („The Boogeyman“) koji će se na platnima domaćih bioskopa naći od 1. juna ove godine.

20th Century Studios obajvio je prvi trejler filma „Babaroga“ reditelja Roba Savidža i scenarista Marka Hejmena, dobitnika nagrade BAFTA za film „Crni labud“, kao i producenta popularne serije „Stranger Things“ Šona Levija, a nastalog po adaptaciji priče čuvenog tvorca horor knjiga Stivena Kinga.

Film će se pojaviti u domaćim bioskopima od 1. juna ove godine.

Priča prati srednjoškolku Sejdi Harper i njenu mlađu sestru Sojer koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom.

Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu stvar kojoj su porodice plen, a njihova patnja hrana.

Horor-triler „Babaroga“ zasnovan je na prilično mračnoj priči predstavljenoj u kultnoj zbirci priča Stivena Kinga „Noćna smena“ iz 1978. godine.

Nakon uspešnih Kingovih knjiga „Keri“, „Isijavanje“, „Zelena milja“ i drugih, tek objavljena zbirka „Noćna smena“ potvrdila je tadašnjeg perspektivnog mladog pisca i kao vrsnog pripovedača kratke forme.

Glavne uloge poverene su glumcima Krisu Mesini, mladoj glumici Sofi Tačer, poznatoj po ulozi u popularnoj seriji „Yellowjackets“, potom Vivijen Lajri Bler, Marin Ajerland i drugima.

Informacije

Datum:
01.06.2023.
Event Category:
Event Tags:
, ,

Moda i lepota

Pratite City

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.