Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Iskra // Karmakoma // 12.05

12.05. @ 20:00 - 22:00

rsd800
Iskra
foto: Karmakoma Promo

Connected Agency predstavlja — ISKRA!

Audio-vizuelna elektronika iz Skoplja uranja Karmakomu u futurističke vibracije!
Sa svojim počecima 2019. godine, ISKRA je audio-vizuelni projekat koji sintetiše podatke sa navodnog računarskog čipa iz budućnosti u elektronske zvuke praćene intrigantnim animacijama. Priča se odvija u Skoplju, u godinama 2088/2089, tokom opsade grada od strane korporacije, javno poznate po svojim zlonamernim aktivnostima.Grupa od četiri vrlo različita, ali podjednako hrabra lika odlučuje da se suprotstavi korumpiranim načinima ove korporacije i… Sve ovo dolazi iz udruženih kreativnih snaga Viktora Andonovskog, Vladimira Petkovikja, Mihaila Naumova i Bobana Krsteva ili poznatih kolektivno kao ISKRA.
Do sada su izdali dva albuma. Njihov prvi album „AKT01“ objavljen je za PMG Recordings u obliku CD-a i u obliku kaseta za izdavačku kuću Matracookie. Njihov drugi album, nazvan „MOTHER EARTH MOTHER BOARD“, objavljen je u aprilu 2023. godine za Diehard Records.
Njihovi ugodni koncerti bili su deo različitih poznatih domaćih i međunarodnih festivala poput Bosh Festivala, Vostanie, Zdravo Mladi, Parko 2047 i Ship Music Festivala u Šibeniku, Hrvatska.