Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Izložba „For You Page“ // Kvaka 22

18.11.2023. @ 19:00 - 01.12.2023. @ 21:00

Izložba „For You Page" // Kvaka 22
Foto: Promo

Izložba „For You Page“ predstavlja zajednički rad Marije Kauzlarić, Sonje Radaković i Marka Tirnaninća kojii je nastao kao rezultat saradnje i kao odgovor na poziv za izlaganje galerije Kvaka 22. Autori za sobom beleže višegodišnju istoriju zajedničkog rada i učestvovanja na izložbama kao trio, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Centralni deo izložbe čini ambijentlna postavka koja će biti prezentovana publici na otvaranju i koja će se tokom trajanja izložbe menjati iz dana u dan. Dizajner zvuka je Nestor Hiebl, a kustoskinja izložbe je Jelisaveta Rapaić.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra, ponedeljkom i petkom od 17 – 21h i na zakazivanje poseta putem instagrama Galerija Kvaka 22.

O umetnicima:

Marija Kauzlarić rođena 1970. godine u Beogradu, Jugoslavija. Diplomirala 1999.godine na slikarskom odseku Akademije likovnih umetnosti u klasi prof. Radomira Reljića, u Beogradu. 2002.god.

Od 2006. članica je ULUS-a i u statusu je samostalnog umetnika. Učestvovala u osnivanju i član je više umetničkih i društveno angažovanih gupa i organizacija: ZASEDA; Kultura na kant; Domiraj; ZMUC; Bura. U svom umetničkom radu bavi se problemima komunikacije, identiteta i reprezentacije, vezanim za pitanja hermetičke strukture današnje umetnosti koja često ne može uticati na stvarne društvene odnose. Kroz učestale religiozne i društvene okvire, njen rad često je vezan za duh mesta, odnosno za lokalnu situaciju i nasleđe.

Sonja Radaković(1989, Belgrade) je vizuelna umetnica koja aktivno izlaže od 2007. Učestvovala je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi i projekata u zemlji i inostranstvu. Osnovne i master studije slikarstva završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde trenutno pohađa doktorske studije iz oblasti Likovnih umetnosti i radi kao viši stručni saradnik na predmetu Slikanje. Dobitnica je nagrade 58. Oktobarskog salona u Beogradu. Iako je prvenstveno započela umetničku karijeru sa slikarstvom, preferira da deluje interdisciplinarno, trenutno se najviče fokusirajući na performans.

Marko Tirnanić rođen je 1985. godine u Smederevu, Srbija. Akademiju likovnih umetnosti završio je u Beogradu, gde je završio i master studije na odseku za slikarstvo. Aktivno izlaže kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.Marko u svom radu istražuje odnos moći, pojedinca i države, odnos dominantnog i poniženog, nadziranih kretanja, kontrole i sloboda. Njegove postavke uvekuključuju publiku i pozicioniraju je u određeni odnos prema radu. Za rad “Free will” (Slobodna volja) dobio je prvunagradu u okviru “Unpleasant Design Competition” u Hagu, Holandija.

Informacije

Početak:
18.11.2023. @ 19:00
Kraj:
01.12.2023. @ 21:00
Event Category:
Web stranica:
https://www.facebook.com/events/308248842002181

Lokacija

Kvaka 22

Moda i lepota

Pratite City

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.