Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Izložba Minijatura 7 u Maloj galeriji ULUPUDS-a

23.12.2022. - 14.01.2023.

Izložba Minijatura 7 u Maloj galeriji ULUPUDS-a
Foto: Dušanka Komnenić-Prisutnost/Promo

U petak, 23. decembra, u 18h u Maloj galeriji ULUPUDS-a, u Uzun Mirkovoj 12, biće svečano otvorena izložba MINIJATURA 7, koja se može pogledati do 14. januara 2023. 

Osmišljena da pokrene, da nas oraspoloži i ulepša novogodišnje praznike, izložba MINIJATURA 7, sedmu godinu čini da se prostor Male galerije ULUPUDS-a, kaleidoskopski preobrazi nizom radova različitih umetničkih tehnika.

Kada se na jednom mestu okupe mnogobrojni stvaraoci, originalnih ideja, dovitljivi u odabiru materijala, boja i oblika, onda nastane dopadljiva mozaička celina.

Razmenom želja upućenih nama posmatračima, izlagači su nam kroz sam rad, njegov naziv, uputili iskrenu poruku, koju ćemo pamtiti, zabeležiti.

Poruke fotografijom, uljem na platnu, dasci, kartonu, grafičkim otiskom sa magičnih ploča, oblikovanjem keramičke gline, pažljivim spojem, štepom kože, sklapanjem kamenčiča u mozaičke slike, nakit, efektnim kombinovanjem platine i zlata, poruke su dobrih vibracija, ali i teme za razmišljanje.

Postavka se iz godine u godinu „podmlađujeˮ sve većim učešćem studenata umetničkih fakulteta, a uz punu podršku i preneseno znanje profesora.

Njima po tradiciji podršku daje i Savet izložbe, dodeljivanjem pohvala za uložen trud, kreativnost, što svakako mnogo znači budućim akterima primenjene i likovne scene.

Nadamo se da ovom izložbom, u dobrom raspoloženju ispraćamo izlagačku godinu Male galerije ULUPUDS-a, jer već sa novim idejama krećemo u stvaralačke izazove koji će opravdati značaj ovog umetničkog kutka.

Zorica Đermanov, dipl.istoričar umetnosti, kustos Galerije

Naslovna fotografija: Dušanka Komnenić-Prisutnost, Promo

Informacije

Početak:
23.12.2022.
Kraj:
14.01.2023.
Event Category:
Event Tags:
,

Lokacija

Mala galerija ULUPUDS-a
Uzun Mirkova 12
Beograd,Srbija
+ Google Map