Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Jedanaesti Beogradski irski festival od 10. do 19. marta 2023.

10.03.2023. @ 00:00 - 19.03.2023. @ 00:00

Jedanaesti Beogradski irski festival od 10. do 19. marta 2023.
Foto: Aleksandra Ignjatović

SLAVIMO NEDELJU SVETOG PATRIKA ATRAKTIVNIM PROGRAMOM NA RAZLIČITIM LOKACIJAMA PRESTONICE

Mart je naš mesec a zeleno je naša boja – već jedanaest godina održavamo Beogradski irski festival, centralnu manifestaciju irske kulture u Srbiji.

Raznovrstan program kreće u petak 10.marta otvaranjem izložbe fotografija Šejmusa Marfija „Hollow In The Hand“ u Ustanovi kulture Parobrod, koje je napravio sa čuvenom pevačicom PJ Harvey, tokom boravka na Kosovu, u Vašingtonu i Avganistanu.

Iste večeri, uz prisustvo autora, u Kinoteci će biti otvoren filmski program Marfijevim ostvarenjem „A Dog Called Money“, posvećenim snimanju albuma „The Hope Six Demollition Project“ PJ Harvey.

Fanovima će takođe biti zanimljiv film „Nothing Compares“ o kontroverznoj Sinead O’Connor 16.marta, na čijoj projekciji će gostovati montažer Mik Mahon.

Jedanaesti Beogradski irski festival od 10. do 19. marta 2023.
Foto: Sheila Rock Photography/Courtesy of SHOWTIME

Posebnu poslasticu predstavlja „The Quiet Girl“, prvi ikada nominovan film za Oskara na irskom jeziku, u kategoriji najbolji internacionalni film.

Što se muzičkog programa tiče, ljubitelje etno i tradicionalnog srpskog i irskog zvuka očekuje autentičan koncert braće Teofilović i irskog dueta Quiet Man u Velikoj sali Doma Omladine 14.marta u 20 časova. Braća Teofilović će po prvi put koncertno promovisati svoj novi album „Element’’, dok će njihovi gosti Džon MekGlin i Ričard Bojl, poznati po radu sa Anunom i čuvenim Riverdance projektom, izvesti neke od najpoznatijih irskih klasika.

Jedanaesti Beogradski irski festival od 10. do 19. marta 2023.
Foto: Nebojša Babić

Drago mi je što mogu da najavim jedanaesto izdanje našeg festivala, koje slavi irsku i srpsku kulturu i naše evropsko nasleđe“, ističe Džaš Kaminski, direktor BIF-a. „Imamo zajedničke keltske korene i sličnu noviju istoriju, što čini naše ljude spontanim, specifičnim i punim života.“

Detaljnije informacije i celokupan program Beogradskog irskog festivala možete naći na sajtu www.belgradeirishfestival.rs

 

Informacije

Početak:
10.03.2023. @ 00:00
Kraj:
19.03.2023. @ 00:00
Event Tags:
,
Web stranica:
https://belgradeirishfestival.rs/

Organizator

BIF