Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Kataklysm i Soilwork sa gostima u Beogradu

21.04.2023. @ 21:00

RSD3000
Kataklysm i Soilwork sa gostima u Beogradu
Foto: Promo

Iskusni veterani scene, kanadsko-švedska kombinacija Kataklysm/Soilwork posetiće Dom omladine Beograda 21. aprila!

Death metal legende, ambasadori bola – osnovani početkom devedesetih u hladnoj Kanadi, Kataklysm je u poslednjih trideset godina krčio svoj put kroz metal svet sjajnim izdanjima koje su raznim fazama odlikovali haotičnost, ali i melodija.

Ovaj bend je iz godine u godinu napredovao sve više i više i iz početne faze koju su odlikovali elementi beskompromisne brzine i brutalnosti prešli su u drugu fazu gde je prednost data melodiji, ali bez kompromisa po pitanju agresivnosti. Bend je nekoliko puta u karijeri svirao u Srbiji, a sada će akcenat biti na albumu Unconquered koji zbog korona virusa nije adekvatno promovisan uživo.

Soilwork ne treba posebno predstavljati, melodični death metal najpoznatije geteborške škole, ali pažljivo gradeći sopstveni stil, predvođen fenomenalnim Björn „Speed“ Stridom, jednim od najaktivnijih ljudi na metal sceni. Šveđani su debitovali na EXIT festivalu 2019. godine i priredili koncert o kojem se i dalje priča.

No, nastup u prestonici se predugo čeka. „Övergivenheten“ je naziv dvanaestog studijskog albuma koji su objavili u avgustu za Nuclear Blast, ali je i više nego logično da će bend spremiti specijalnu setlistu za beogradski koncert.

Koncert će pojačati i Wilderun, američki progressive metal bend koji će se pre svega svideti fanovima starog Opeth zvuka sa kojima ih ponajviše porede. Aktuelni album „Epigone“ ove godine objavio je Century Media Records.

Ulaznice u pretprodaji iznose 3.000 rsd, a na dan koncerta biće 3.500rsd.

Izvor: Tickets.rs

Informacije

Datum:
21.04.2023.
Vreme:
21:00
Cena
RSD3000
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizator

MM Concerts

Lokacija

Dom omladine Beograda
Makedonska 22
Beograd,Srbija
+ Google Map