Loading Događaji

« Svi Događaji

Koncert Damira Imamovića u Beogradu 16. marta

16.03.

Foto: Almin Zrno/Promo

Kontra Rights i Pop Depresija imaju čast da vas pozovu na koncert Damira Imamovića u Domu omladine Beograda u četvrtak 16. marta od 20h. Specijalni gost na koncertu biće mladi banjalučki muzičar i pesnik Igor Božanić.

Ulaznice su u prodaji na svim punktovima tickets.rs i gigstix, online, kao i na blagajni Doma omladine. Prvih 100 ulaznica prodavaće se po promo ceni od 1200rsd, druga cena karte je 1500, a poslednji kontingent karata prodavaće se po 2000 dinara.

Tu negde, na prelasku sevdaha u bluz ili folka u soul, tradicije u futurizam, istorije u mitove i snova u maštanje Damir Imamović stvorio je svoj muzički svet. Moćan, uzbudljiv i prepun običnih ljudi koji se bore za sebe i svoju porodicu, prijatelje i zemlju na kojoj žive. Ova muzika leči i nadahnjuje, a svaki koncert je prilika da se obnovimo energetski i ljudski.

Damir Imamović jedan je od najznačajnijih predstavnika sevdalijske scene Balkana. Odrastao je u muzičkoj porodici, prvi album snimio je još 2006. godine, a nastupao je po celom svetu – od Balkana i Evrope, preko Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije. Radio je sa producentima kao što su Kris Ekman (Chris Eckman – Dvojka) i Džo Bojd/Andrea Gertler (Joe Boyd, Goertler – Singer of Tales), dobitnik je nekoliko bitnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, proglašen je  Najboljim evropskim umetnikom u oblasti world music-a (Songlines Magazine, 2021), a njegov poslednji album  Singer of Tales  dobio je prestižnu nagradu nemačkog Udruženja muzičkih kritičara (2020).

Na proleće Damir će objaviti novi album, koji je nastao u saradnji sa fantastičnim piscem Aleksandrom Hemonom i koji će u isto vreme biti saundtrek romana The World And All That It Holds i muzičko delo za sebe. Sarajevo i tradicionalna muzika ovog grada čine bitan deo radnje novog romana autora koji je stvorio dela kao što su Pitanje Bruna, Ljubav i prepreke, Knjiga mojih života, Čovek bez prošlosti, Projekat Lazarus, Kako su nastali Ratovi zombija i koji je bio koscenarista serije Sense8 i filma The Matrix Resurrections. Izdavač albuma je prestižni Smithsonian Folkways Recordings.

Damir Imamović u Beograd dolazi na prelasku Singer of Tales turneje u promociju novog albuma, a uz njega na bini će biti istanbulski maestro Derija Tirkan (Derya Türkan) i slovenački kontrabasista Žiga Golob.

Igor Božanić je muzičar i pesnik iz Banjaluke, koji studira i živi u Beogradu. Muzikom se bavi od 2016. godine, a možda ste ga primetili kada je nastupao pod imenom Sir Croissant, pošto je svirao na brojnim regionalnim festivalima – MENT, Indirekt, Americana Night, Novi Val… ali i kao gost na koncertima Marisse Nadler i Passenger-a u Zagrebu i Ljubljani.

Kao Sir Croissant objavio je nekoliko EP izdanja, a za prvo predstavljanje svetu kao Igor Božanić objavio je Runo u martu 2021. godine.

Informacije

Datum:
16.03.
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Lokacija

Dom omladine Beograda
Makedonska 22
Beograd,Srbija
+ Google Map