Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Najnoviji film Džonija Depa „Madam di Bari“ u bioskopima od 31. avgusta

31.08.2023.

Najnoviji film Džonija Depa „Madam di Bari“ u bioskopima od 31. avgusta
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Film koji je svečano otvorio ovogodišnji filmski festival u Kanu, a u bioskopima u Francuskoj napravio u kratkom roku veliki uspeh gde ga je za samo dve nedelje prikazivanja pogledalo više od pola miliona gledalaca, sada stiže na redovan bioskopski reperotar kod nas
Džoni Dep se vratio na bioskopsko platno i to velikom ulogom poznate istorijske ličnosti, francuskog kralja Luja XV.

Film „Madam di Bari“ rediteljke i glavne glumice Majven (Maïwenn) koji je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu i za kratko vreme stekao slavu u Francuskoj naći će od četvrtka, 31. avgusta i na repertoaru domaćih bioskopa.

Film rasvetljava lik poznate ljubavnice francuskog kralja Luja XV, Mada di Bari, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine.

Kao pripradnica nižeg društvenog staleža Žana je odlučna da se uzdigne visoko na socijalnoj lestvici, koristeći svoj šarm kao adut koji je može izbaviti iz siromaštva. Grof di Bari koji se obogatio zahvaljujući Žaninim ljubavnim intrigama želi da predstavi svoju ljubavnicu kralju i ugovori njihov sastanak preko uticajnog vojvode od Rišeljea. Susret prevazilazi i njegova očekivanja i za Luja XV i Madam di Bari to je bila ljubav na prvi pogled. Od tada u Versajskoj palati nastaje skandal, jer niko ne želi na dvoru devojku sa ulice.

Rediteljka Majven koja je ujedno i igra Madam di Bari bila je fascinirana likom još kad ju je ugledala u filmu Sofije Kopole „Marija Antoaneta“ iz 2006. godine.

Mada di Bari je šesti igrani film rediteljke Majven La Besko (Maïwenn), 2015. film „Moj kralj“ (Mon Roi) doneo joj je nominaciju za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu, a Emanula Berko ovenčana je nagradom za najbolju glumicu za taj film.

Informacije

Datum:
31.08.2023.
Event Category:
Event Tags:
, ,

Moda i lepota

Pratite City

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.