Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Novi Fosili u MTS Dvorani

23.11.2023. @ 20:00 - 23:00

RSD2200 – RSD3600
Novi Fosili u MTS Dvorani
Foto: Promo

Malo je muzičkih imena koja su se oduprla prolaznosti vremena i trendova i koja su ostala omiljena kod svih generacija. Upravo takvo retko ime su Novi fosili koji će u 2024. godini proslaviti čak 55 godina postojanja.

Svedok tome je jedini član benda koji je tu od samog početka pa do danas – Marinko Colnago, a koji se još uvek seća te 1969. godine kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend.

Menjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svet, poput omiljene pevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića, te poslednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već pedeset godina šire „dobre vibracije“.

Bend je tokom godina osvojio sve najvažnije diskografske nagrade, a vrlo su zapaženi bili i na inostranim festivalima i takmičenjima. Njihove ploče i albumi godinama su najprodavanije, a njihove pesme postale su hitovi za sva vremena: Za dobra stara vremena, Da te ne volim, Reci mi tiho, Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Košulja plava…

Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda Sanja Doležal koja sa Fosilima nastupa još od 1983. godine.

U grupu je došla sa dvadeset godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvezda bivše države, te je sa Fosilima proputovala Evropu, Rusiju, Kanadu i Sjedinjene Američke Države.

Godine 1987. Novi fosili predstavljaju Jugoslaviju na Evrovizijskom takmičenju u Briselu sa pesmom “Ja sam za ples” i osvajaju četvrto mesto. Singl sa pesmom objavljen je u devet evropskih zemalja.

Danas, nakon više od pedeset godina od pokretanja benda, njihova je dužnost da generacijama koje dolaze prenesu svoju ostavštinu, pa Marinko Colnago, Sanja Doležal i ‘dobri duh benda’ Vladimir Kočiš Zec, svojom energijom na svakom nastupu slave muziku, tradiciju i ljubav za publiku svih generacija.

Informacije

Datum:
23.11.2023.
Vreme:
20:00 - 23:00
Cena
RSD2200 – RSD3600
Event Category:
Event Tags:
,
Web stranica:
https://www.mtsdvorana.rs/dogadjaj/novi-fosili

Lokacija

mts dvorana
Dečanska 14
Beograd,Srbija
+ Google Map