Loading Vodič

« Nazad na vodič

Sananda Maitreya // Botanička bašta // 26.06.

26.06. @ 20:30 - 22:30

RSD3500
Sananda Maitreya // Botanička bašta // 26.06.
Foto: Promo

Po prvi put u Beogradu, čuveni Sananda Maitreya (ranije poznat kao Terence Trent d’Arby) 26. juna od 20.30 u Botaničkoj bašti “Jevremovac” u okviru Garden Sessions, u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF).

Nabavite ulaznice na tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima (među kojima su TC Ušće i Cvetni trg).
Sananda Maitreya (Terence Trent d’Arby)
26. juna od 20.30
Botanička bašta “Jevremovac” – Garden Sessions

Sananda (Terence Trent d’Arby) bogatu karijeru započeo je 1987. kada mu je debitantski album „Introducing the Hardline” doneo međunarodni uspeh. Nagradu Gremi osvaja 1988. kao najbolji muški vokalni izvođač r’n’b žanra, dok se u junu 1988. pojavljuje se na naslovnoj strani magazina „Roling stoun“ i nominovan je za nagradu Brit u kategoriji „najbolji međunarodni novi izvođač“.

Poznat je po vanvremskim hitovima kao što su: Sign your name, Rain, Wishing well, Delicate, Holding on to you, Dance little sister, If you let me stay…

Rođen u Njujorku i odrastao u Americi, Sananda Maitreja se predstavlja kao umetnik, kompozitor, aranžer, producent, multiinstrumentalista, preduzetnik i postmilenijumski roker. Svira na osnovnim instrumentima roka: bubnjevi, bas, gitara i klavijature, kao i nekoliko drugih instrumenata, od početka svoje profesionalne karijere sam piše, aranžira i producira svu svoju muziku, a sarađuje i sa drugim vrhunskim umetnicima i producentima.

Posle 1987. objavljuje tri studijska albuma: „Neither Fish nor Flesh” 1989, „Symphony or Damn” 1993. i „Vibrator” 1995. Na ovim albumima se nalazi mnogo poznatih pesama, među kojima je muzika iz legendarnih holivudskih filmova, kao što su „Policajac sa Beverli Hilsa 3“, „Visoka moda“, „Obećana zemlja“ (Bastarden), „Fanatik“, „Shake, Rattle & Roll“, „Frenki i Džoni“…

Sa 33 godine, uzima ime Sananda Maitreja, koje za umetnika predstavlja novu polaznu tačku, a 2001. godine to postaje i njegovo zvanično ime. Njegov peti album “WildCard!”, označio je njegov novi početak kao nezavisnog umetnika.

Nakon ovoga, usledilo je nekoliko albuma, a na većini svojih albuma Maitreja svira sve instrumente. Najnoviji dupli album „Pandora’s PlayHouse” objavljen je 15. marta 2021.

Remasterizovano digitalno izdanje u Dolbi Atmos tehnologiji njegovog kultnog albuma „Introducing The Hardline” objavljeno je 8. jula 2022.

Maitreja je 2023. godine objavio dokumentarni film i album uživo „Welcome To The MadHouse: The Costa Rica Sessions”, koji je osvojio nagradu za najbolju muziku za dokumentarni film na Kiez filmskom festivalu u Berlinu 2023. i nagradu za najbolji dugometražni dokumentarac na International Gold Awards 2023.

Svoju muziku predstavlja kao postmilenijumski rok, a njeni glavni elementi su srce i duša, njena priroda je strast, hrabrost i radoznalost. Maitrejina vizija postmilenijumskog roka je muzika bez ograničenja i marketinških pritisaka. Ta muzika ne priznaje nikakva pravila, već joj je samo cilj da navede slušaoca da se vrati svom srcu, da ga podstakne na razmišljanje i ponovo ga približi njegovim pravim osećanjima.

Njegova muzika kombinuje sve žanrove koje je umetnik voleo od detinjstva: operu, kantri, klasiku, džez, bluz, gospel, pop, rege, kao i rok.
Maitreja će u proleće 2024. objaviti svoj trinaesti studijski album „The Pegasus Project: Pegasus & The Swan”.

Informacije

Datum:
26.06.
Vreme:
20:30 - 22:30
Cena
RSD3500
Event Category:
Web stranica:
https://www.facebook.com/events/419850534292180/

Organizator

CEBEF