Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Svetski dan džeza: Nijola Šašković Kvartet

30.04. @ 20:00 - 21:00

Besplatno
Svetski dan džeza: Nijola Šašković Kvartet
Foto: Promo

Dom omladine Beograda sa velikim zadovoljstvom predstavlja Kvartet Nikole Šaškovića, jednog od najtaletovanijih mladih džez umetnika u Beogradu, u sklopu tradicionalne proslave Svetskog dana džeza!

Ulaz je besplatan. Beslatne propusnice biće dostupne jedan sat pre početka programa na info pultu u holu DOB.

Nikola Šašković rođen je 2007. u Beogradu. Godine 2021. upisuje klavir na Odseku za džez muziku SMŠ “Stanković” u klasi prof. Andreje Hristića, gde se odmah ističe javnim nastupima u okviru školskih manifestacija. Naredne godine formira svoj trio sa kojim do danas, u različitim postavama, svira na raznim kulturnim dešavanjima i manifestacijama. Nikola Šašković je bio deo programa 39. Beogradskog džez festival, u sklopu posebne večeri na kojoj je proslavljeno 30 godina osnivanja džez odseka Muzičke škole “Stanković”, uz učešće učenika i profesora.

Nikola Šašković Kvartet čine: Nikola Banović (bubnjevi), Milija Paunović (kontrabas), Ljubomir Turajlija (tenor saksofon) i Nikola Šašković (klavir). Na repertoaru će se ovom prilikom naći najčuvenjii džez standardi iz ere bibapa i hardbapa.

************************************************************
Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao “sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima”.

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem koncerata, čija misija je promovisanje značaja džeza i popularizacija ovog muzičkog pravca kod najšire publike. Koncert povodom Svetskog dana džeza tradicionalno je i prva u nizu aktivnosti u susret Beogradskom džez festivalu, najstarijoj i međunarodno najuglednijoj umetničkoj manifestaciji posvećenoj ovoj vrsti muzike u Srbiji, koju Dom omladine Beograda pod pokroviteljstvom grada Beograda organizuje svakog oktobra, još od 1971. godine. Ove godine, Beogradski džez festival biće održan po 40. put, a publiku od 24. do 28. oktobra očekuju koncerti brojnih istaknutih umetnika iz celog sveta.

Informacije

Datum:
30.04.
Vreme:
20:00 - 21:00
Cena
Besplatno
Event Category:
Web stranica:
https://www.facebook.com/events/1487238715535977

Lokacija

Dom omladine Beograda
Makedonska 22
Beograd,Srbija
+ Google Map