Loading Vodič

« Nazad na vodič

  • Ovaj događaj je prošao.

Vasil Hadžimanov & Oleg Kireyev: Više tradicionalnog kolorita u džez klasici

23.02.2023. @ 22:00 - 24.02.2023. @ 00:00

RSD1.000
Vasil Hadžimanov & Oleg Kireyev: Više tradicionalnog kolorita u džez klasici
Foto: Promo

Najveći etno džez pijanista Srbije i najveći etno džez saksofonista Rusije, nastupiće zajedno 23. februara na sceni kluba BitefArtCafe u Beogradu, gde će izvesti džez kompozicije u neponovljivim aranžmanima, prožete ruskim i srpskim tradicionalnim melosom.

Oni su odabrali svoja omiljena autorska dela koja će najbolje pokazati njihov talenat. Zajedno su istražili spoj tradicionalne muzike i popularnih pesama, a kao rezultat toga nastao je potpuno novi projekat rusko-srpskog džeza.

Sve što volite u stvaralaštvu Vasila Hadžimanova, sve što je vredno pažnje, doneće novi zvuk saksofona ruskog muzičara. Svestrano, harizmatično i na potpuno nov način. Sa svoje strane, Vasil će uneti nove boje i balkanski ritam u kompozicije koje je napisao Oleg Kirejev.

Kirejev je postao poznat još 1984. godine, a smatraju ga pionirom etno-džeza u Rusiji. Njegov album „The Meeting“ dospeo je na listu Top 100 albuma na radio-stanicama u SAD-u. Na čuvenom Birmingemskom džez festivalu, koji se održava u Velikoj Britaniji, nazvan je revolucionarnim ruskim muzičarem.

Njegov bend „Orlan“ nastupio je 2016. godine na festivalu „Nišvil“ pred nekoliko desetina hiljada ljudi. U 2021. Oleg Kireyev je uz podršku kuće Metropolis Music objavio novo izdanje „Jazz Classic“, ovo je prvi džez projekat objavljen za srpsku muzičku kuću koji su zajednički snimili srpski džezeri i ruski muzičar.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljivo ime na našem muzičkom nebu. Iako potiče iz istinski muzičke porodice, svoju slavu je stekao zahvaljujući sopstvenom vrhunskom kvalitetu.

Školovao se na Berkliju (Berklee), najpriznatijem muzičkom univerzitetu na svetu smeštenom u Bostonu (SAD). Nedugo po završetku studija vratio se u Srbiju gde je kao solista i član VHBand-a, ali i sarađajući sa drugim sastavima zaslužio zvanje jednog od najboljih muzičara regiona.

Ulaznice se mogu preuzeti online ili na prodajnim mestima Tickets.rs.

Informacije

Početak:
23.02.2023. @ 22:00
Kraj:
24.02.2023. @ 00:00
Cena
RSD1.000
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Web stranica:
https://www.facebook.com/events/716598826528415

Lokacija

BitefArtCafe
Mitropolita Petra 8
Beograd,Srbija
+ Google Map