Miamiam: Popularni restoran internacionalne i indijske kuhinje ima novi meni
Omiljen i prepoznatljiv, restoran Miamiam i ovo leto dočekuje nekim novim, nesvakidašnjim momentima na jelovniku, zadržavajući pritom prijatnu atmosferu i poseban šarm. Ostajući dosledni smelom poigravanju i formi i ukusa, osvajajući svoje parče bašte u Kursulinoj ulici, s neumornom Marijom na čelu malog ali odabranog tima, ovdašnji gastronauti ponovo su bili kreativni i maštoviti.
Ako ste u kraju, a ovo je sasvim dovoljan razlog da se zaputite u ovaj deo Vračara, ovdašnji doručak je istinska poslastica: od Benedikt jaja s lososom uz vafl od tikvica, preko masala omleta do uštipaka od povrća s humusom s borovnicama i vafla s jagodama i vanil-kremom, sve je savršen izbor.
Segment s indijskom kuhinjom, „Indian vibes”, dobio je svoj deo menija u kome su pileći i kotleti od krompira i graška uz efektne čatnije, tu je i čorba od leblebija, a u glavnom delu nekoliko kari opcija, među kojima izdvajamo apsolutno savršen s jagnjetinom i cveklom uz prilog od basmati pirinča s kuminom.
Novi meni otvara čorba od sočiva s kokosovim mlekom i vrlo intrigantna supa od jagoda s nanom, potpuno nova su praseća rebarca specijalno pripremljena i servirana uz interesantan ragu od ječma i leblebija uz pire od šargarepe, dok je pileći batak poslužen u autentičnoj formi tažina. Miamiam kobasice s pistaćima i sušenim paradajzom ili pak stejk sa svežim salatama zaokružuju priču o glavnim jelima, a svakako sačuvajte mesta za desert.
U slatkom delu menija tu je već čuveni „Miamiam klasik”, karamelizovane smokve u vanila-sosu, dok je ovdašnja Pavlova potpuno opčinjavajuća u svom „dekonstruisanom” izdanju sa svežim voćem, maskaprone-kremom i granitom od nane.
Uz najavu sasvim novih iskoraka koji bi trebalo značajno da prošire Miamiam gastro priču, ono što nas vezuje za ovo mesto jeste to što su dosledni i svoji, svaki put isti i sasvim drugačiji.