Najbolje prolećne obrok salate
Za danas smo pripremili ideje za prolećne salate koje možete jesti kao glavno jelo, ali i kao prilog. Nadamo se da ćete pronaći nešto po svom ukusu.
Salata od špargli
Uklonite im drvenasti deo, a ostatak iseckajte. Špargle posolite i prodinstajte na maslinovom ulju. Nakon toga, u tanjir dodajte feta sir ili nekoliko komada pržene slanine za bogatiji ukus.
Cvetna salata
Da li ste znali da je mnogo cveća jestivo ili čak korisno za zdravlje? U očišćenu zelenu salatu dodajte pečene tikvice, semenke bundeve, pečeni tofu i cveće sakupljeno na obližnjem travnjaku. Možete koristiti maslačak, jagorčevinu ili drugo cveće, ali pre upotrebe proverite da li je zaista jestivo.
Salata od testenine
Popularno glavno jelo u toplim danima je salata od testenine. Prvo skuvajte bilo koju testeninu prema uputstvu na pakovanju, a zatim dodajte povrće i druge dodatke po želji. Naša preporuka? Testenina od sočiva, s paradajzom, spanaćem, šargarepom, leblebijom, i feta sirom.
Salata sa piletinom
Jedna od najklasičnijih salata koja nikad ne razočara. U očišćenu i opranu zelenu salatu dodajte pečene komade piletine, kukuruz, mocarelu i paradajz. Zatim začinite salatu i poslužite uz krišku prepečenog hleba.
Proteinska salata s jajetom
Jaja su odlična i u salatama! U zelenu salatu dodajte naseckano tvrdo kuvano jaje, sveži sir, leblebije i paradajz. Odličan izbor za sve aktivne ljude koji moraju da osiguraju adekvatan unos proteina.
Iskoristite tople dane za eksperimentisanje; pripremite različite salate i isprobajte koje su vam kombinacije najdraže. Na taj način otkrićete najukusnije verzije salata.
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Victoria Shes / Unsplash