• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Punjeni svinjski kare sa pečurkama
Foto: Maksim Toome/Shutterstock

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

CityMagazine
23.12.2022. 1 min Recepti


POTREBNO JE:
2 kg svinjskog karea sa kostima,
3 manje glavice crvenog  luka,
50 g suvih pečuraka po izboru,
1 čen belog luka,
majčina dušica,
3 grančice ruzmarina,
1 čaša crnog vina.
PRIPREMA: Pečurke potopite u toplu vodu na desetak minuta, ocedite i isecite zajedno crni i beli luk i jednu grančicu ruzmarina. Nožem dublje zasecite meso uz kost, odvajajući krmenadlu jednu od druge, ali da ceo kare ostane u jednom komadu. Prostor popunite seckanom smesom od pečuraka. Meso uvežite, pričvršćujući kanapom jednu krmenadlu uz drugu, pa uvežite i dve grančice ruzmarina po dužini mesa, prislanjajući ih uz kost. Posolite i pobiberite meso i stavite ga u pleh. Prelijte ga uljem i zalijte crnim vinom. Prebacite gmeso u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni i pecite oko sat i po. Povremeno prelivajte punjeni svinjski kare sokovima u kojima se peče da bi bio sočniji.

Oznake:

receptsvinjetina

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Taste Atlas objavio listu najboljih jela i kuhinja na svetu u 2022: Evo gde je srpska pljeskavica
Prethodni

Taste Atlas objavio listu najboljih jela i kuhinja na svetu u 2022: Evo gde je srpska pljeskavica

Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana
Sledeći

Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana

Sledeći
Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana
24.12.2022.

Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana

Prethodni
22.12.2022.

Taste Atlas objavio listu najboljih jela i kuhinja na svetu u 2022: Evo gde je srpska pljeskavica

Taste Atlas objavio listu najboljih jela i kuhinja na svetu u 2022: Evo gde je srpska pljeskavica

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖