• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: Screenshot/YouTube

Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana

Marija Ćirjak
24.12.2022. 2 Mins Read Recepti

Vreme smišljanja gozbe i naravno, dezerta, je na vratima i zasigurno vam ponestaje ideja. Međutim, kao i uvek, internet i novi recepti u odličnom trenutku stižu u pomoć. Naime, danima po internetu kruži recept za kremastu novogodišnju tortu.

Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.

Savršen kolač za praznike, a ima još jedan bonus osim što je preukusna, jako se brzo sprema.

Povezani članci

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 8g vanil šećera
  • 100g šećera
  • 50 ml suncekrotovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Za krem:

  • 200 g kompota od breskvi (ceđeni)
  • 400 ml mleka
  • 10 g vanil šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 200 ml šlaga (već zaslađenog)
  • seckani badem

Priprema:

  1. U veću činiju staviti jaja,vanil šećer i ulje, atim to dobro umutiti mikserom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama.
  2. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
  3. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici.
  4. Breskve isecite na kockice. Zatim, u šerpu sipajte mleko, dodajte vanil šećer, žumanca i tri kašike šećera. Potom dodajte 4 kašike kukuruznog brašna i sve umutite mikserom dok se ne stvori fini krem. Sipajte šlag i sve lepo umutite, zatim i breskve i promešajte smesu.
  5. Krem prebacite na testo u kalupu i poravnajte ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko krema. Preko toga pospite listiće badema i stavite u rernu zagrejanoj na 180-200 stepeni na oko 25 minuta.

Izvadite tortu iz rerne i kalupa i, zavisno od ukusa, pospite šećer u prahu, cimet ili nešto vama draže.

Tags:

Novogodišnji kolačrecepttorta

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Recept za smesu s kojom možete da pripremite čak sedam vrsta kolača

Share Article

Follow Me Written By

Marija Ćirjak

Ostali članci

Previous

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Next

Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto

Next
26.12.2022.

Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto

Previews
23.12.2022.

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Najnovije

„New Church“ za City Magazine: Veltšmerc, melanholija, nada – Emocije koje dominiraju u zvuku
Miloš Dašić
Presedan na dodeli Gremija: Prva nagrada za saundtrek jedne video igre
CityMagazine
Pesma godine sa Gremija krije neverovatnu priču
CityMagazine
Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖