• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za posne krofne
Posne krofne, foto: WalkerPod Images / Tetra Images / Profimedia

Recept za posne krofne

CityMagazine
30.03.2023. 1 min Recepti

Recept za posne krofne je jedan od najtraženijih recepata na Google ovih dana. Imamo jedan koji može da uspe i početnicima u kuhinji.

Posne krofne
Potrebno vam je:
• 250 g brašna
• 150 ml sojinog mleka
• 2 kašike šećera
• 2 kašike ulja
• 1 kesica suvog kvasca
• prstohvat soli
• ulje za prženje
Za fil:
• 200 g posnog margarina
• 100 g šećera u prahu
• 1 kesica vanilin šećera
• 2 kašike džema od kajsije
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer i prstohvat soli. Dodajte sojino mleko i ulje i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da se diže oko 30 minuta na toplom mestu. Dok se testo diže, pripremite fil: U posudi za mućenje umutite posni margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodajte džem od kajsije i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Kada je testo naraslo, podelite ga na manje delove (oko 12-15, u zavisnosti od veličine krofni koje želite) i oblikujte okrugle kuglice. Svaku kuglicu razvaljajte oklagijom na debljinu od oko 1-2 cm i ostavite ih da se dižu na toplom mestu oko 20-30 minuta. Zagrejte ulje u dubokom tiganju ili šerpi na srednjoj vatri. Kada se krofne dižu, spustite ih jednu po jednu u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene sa obe strane. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na ubrus da se ocede. Kada se ohlade, iseći ih na pola i dodati u svaku polovinu po kašičicu pripremljenog fila.

Oznake:

krofnepostrecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Taljatele, recept koji miriše na more
Prethodni

Taljatele, recept koji miriše na more

Recept za posnu proju
Sledeći

Recept za posnu proju

Sledeći
Recept za posnu proju
30.03.2023.

Recept za posnu proju

Prethodni
30.03.2023.

Taljatele, recept koji miriše na more

Taljatele, recept koji miriše na more

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖