Recept za brauni od banane i čokolade za koji vam ne treba nijedan drugi sastojak
Da li kada jedete banana hleb razmišljate da bi bio još bolji da ima više čokolade u sebi? E, pa onda je ovo recept za vas. Brauni od banane i čokolade osvojiće vas na prvi zalogaj.
Za pripremu će vam trebati puno manje vremena nego za klasične braunije, a šanse da vam ne ispadnu dobro su ravne nuli. Jedino na što morate paziti jeste izbor čokolade: koristite čokoladu za kuvanje, a ne mlečnu, i kolač će se normalno stegnuti, piše Punkufer.
Banana se i inače često koristi u poslastičarstvu umesto jaja zbog toga što jako dobro povezuje druge sastojke. Koristite vrlo zrele banane i ispasirajte ih ručnim mikserom ili u blenderu kako biste dobili krem bez komadića.
Kolače poslužite tople. Možete ih i podgrejati u rerni ili mikrotalasnoj kada se ohlade.
Sastojci
- 350 g čokolade za kuvanje
- 235 g pasiranih banana (3 banane)
Priprema
- Zagrejte rernu na 180 °C. Pleh ili posudu za pečenje obložite papirom za pečenje;
- Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj;
- U rastopljenu čokoladu dodajete pasirane banane i mešajte varjačom dok se smesa ne ujednači;
- Prebacite smesu u pleh ili posudu za pečenje i pecite 35 do 40 minuta, dok rubovi kolača ne počnu da se povlače od zidova pleha ili druge posude za pečenje;
- Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se stegne (pola sata do sat vremena) pre sečenja i poslužite dok je topao.
Izvor: Punkufer