“Joj, samo da se i ovo ne vrati u modu”: Da li ćemo na rođendanima ponovo viđati davno zaboravljene Barbi torte
Od kada je izašao film Barbie, roze je ponovo u trendu – i to ne samo kao boja, već čitav Barbi način života vratio se na velika vrata.
Pomama za Barbi lutkama je veća nego ikada ranije, garderoba u roze tonovima je na rafovima svih prodavnica, a na Tviteru neko se setio i Barbi torti s početka 2000, bez kojih nijedan rođendan nije mogao da prođe.
“Joj, samo da se i ovo ne vrati u modu”, ovako glas tvit iznad fotografije Barbi torte.
Joj samo da se i ovo ne vrati u modu. pic.twitter.com/EzOmUPpAuC
— so_u_kosi (@vilaivana) July 20, 2023
Iako većina nije oduševljena ovim tortama, postavlja se pitanje da li će se Barbi torta ponovo vratiti na rođendane.
A ako i vi uskoro proslavljate dečiji rođendan, evo jednog recepta za ovu tortu.
Sastojci:
200 gr čokolade za kuvanje
200 gr pečenog lešnika
200 gr žele bombona
200 gr grožđa
malo ruma
300 gr šlaga
2 komada jaja
700 gr mlevene plazme
2 margarina
250 gr prah šećera
2 dcl đusa
Priprema:
Umutiti penasto margarin sa prah šećerom, lešnike, žele bonbone iseckati sitno, čokoladu otopiti bilo na pari ili u mikrotalasnoj.
U margarin dodati: plazma keks, đus, otopljenu čokoladu, seckane lešnike, žele bombone, suvo grožđe natopljeno u rumu ,a što se jaja tiče ukoliko nemate domaća jaja (jaje staro 1 dan), jaja dobro umutiti sa malo sećera pa skuvajte na pari i kada se malo ohlade sipati smesi.
Uzeti čašu od pavlake ili milerama, ali onu vecu od 400 gr,okrenuti je naopačke, napraviti nozem mali otvor i u njega provući Barbiku.
Oko čaše oblikovati suknju od kasato mase. Najbolje bi bilo da tako prenoći u frižideru.
Ukrasiti po želji bilo šlagom ili buter masom ili fondanom.