• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
I dalje kuvate testeninu u vodi? Evo zašto je to greška
Foto: Anastasy Yarmolovich / Alamy / Alamy / Profimedia

I dalje kuvate testeninu u vodi? Evo zašto je to greška

Ivona Dubičanin
04.10.2023. 2 min Ishrana

Testenina je odavno osvojila svet, ukusna je, raznovrsna i pre svega spasitelj u vremenskoj stisci, jer se sprema veoma brzo. Ali, ako ih ipak kuvate u vodi, proverite zašto pravite „grešku”.

Uz veoma koristan trik u kuvanju, možete ih još brže pripremiti, ali i ukusnije.

Umesto da kuvate testeninu u vodi, sada možete u sosu. Ovo će vam uštedeti mnogo vremena – što je savršeno za one dane kada treba da pripremite nešto zaista brzo – a testenina će biti još bogatijeg ukusa.

Kuvajte u sosu od paradajza

Pripremite sve za sos – možete koristiti paradajz iz konzerve, dodati beli luk, maslinovo ulje, bosiljak i bilo šta drugo što biste inače koristili za pripremu domaćeg paradajz sosa. Na kraju dodajte malo vode i, naravno, testeninu. Pustite da provri, a zatim pustite da se kuva.

U početku će biti prilično vodenasta i neće izgledati baš ukusno, ali ne brinite, testenina će upiti vodu, ostavljajući vam gust sos (za ovo će se pobrinuti i skrob iz testenine) i zaista bogat ukus.

I još jedna dobra strana- uprljaćete samo jednu posudu.

Sos od parmezana i belog luka

Potrebno je: Jedan puter, 4 čena belog luka (sitno iseckanog), 2 šolje pilećeg temeljca, 1 šolja mleka, 220 g testenine (npr. fetučini), so i biber po ukusu, rendani parmezan (po ukusu), svež peršun.

Beli luk brzo propržite na puteru, zalijte temeljcem i mlekom, dodajte testeninu i posolite i pobiberite po ukusu. Pustite testeninu da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se testenina ne skuva po vašem ukusu. Na kraju umešajte parmezan i seckani peršun.

Pizza pasta

Potrebno je: Maslinovo ulje, kobasica, paprika, pire paradajz, origano, bosiljak, beli luk, testenina (npr. rotini), so i biber, mocarela i svež peršun.

Kobasicu (ili bilo koje drugo meso po želji) tanko iseckajte i brzo propržite, dodajte sitno iseckanu papriku, pržite minut-dva, pa sipajte paradajz, malo vode i na kraju u šerpu dodajte testeninu.

Kada testenina provri, smanjite vatru i kuvajte dok se testenina ne skuva. Na kraju umešajte mocarelu i seckani peršun.

Ali, ako imate malo više vremena i volje: stavite testeninu u posudu za pečenje, pospite mocarelom i malo sitno iseckane paprike i stavite u rernu na nekoliko minuta – da se sir otopi i malo pozlati. Možete pripremiti i bolonjez, sos od povrća, špagete karbonaru…, piše aktivni.si.

Podeli

Zaprati Autor

Ivona Dubičanin

Ostali članci

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?
Prethodni

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?

Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu
Sledeći

Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu

Sledeći
Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu
04.10.2023.

Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu

Prethodni
03.10.2023.

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖