• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
kiseli kupus
Kiseli kupus, foto: Simonida Djordjevic / Alamy / Alamy / Profimedia

Kiseli kupus, recept sa glavicama

CityMagazine
14.11.2023. 1 min Recepti

Kiseli kupus u glavicama nije teško spremiti za zimu, samo ako imate gde da držite i čuvate.

Za početak, meru možete da prepolovite.

Potrebno vam je:

10 kg svežeg kupusa
10 l vode
500 g soli
100 g crnog papra u zrnu
posuda za kišeljenje zapremnine 20 l.

Priprema:

  1. Pripremite kupus

Očistite ga od spoljnih, uvelih listova. Koren iz dna svake glavice odstranite nožem koliko je to moguće.

  1. Slažite u posudu

Glavice kupusa slažite što bliže jedna drugoj, i to tako da strana na kojoj je bio koren ide prema gore. Kad napravili jedan red, stavite deo bibera u zrnu.

Deo između glavica koji je prazan napunite seckanim kupusom, ali ne pretujte s količinom, već stavite onoliko koliko ćete potrošiti u roku od dva meseca da se ne pokvari. Seckani kupus će se pre ukiseliti jer je sitan.

  1. Dodajte sol i vodu

Kada napunite posudu, počnite da dolivate mešavinu vode i soli koju ste dobro promešali da se so otopi.

Kada napunite posudu vodom do vrha, na vrh stavite dasku i na to stavite teg tako da sve sigurno ostane u posoljenoj vodi. Nekada se za to koristio kamen, sada možete da stavite lonac ili balon napunjen vodom.

  1. Pustite da se kiseli

Napunjenu posudu prvih 30 dana ostavite na mestu gde je temperatura od 15 do 20 stepeni. Taj period je najvažniji u celom procesu kišeljenja.

Idućih mesec dana posudu stavite na hladno. Nakon toga možete da počnete da koristite kiseli kupus.

Važno je da vam je tečnost u kojoj se kiselio kupus bista, nikako mutna, piše Index.hr.

Oznake:

glavicekiseli kupus

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

kiseli kupus
Prethodni

Kako da kiselite kupus: Domaće je najbolje

proja
Sledeći

Proja, stari recept “na šolju”

Sledeći
proja
14.11.2023.

Proja, stari recept “na šolju”

Prethodni
14.11.2023.

Kako da kiselite kupus: Domaće je najbolje

kiseli kupus

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖